26. oktober 2020
Opera ved Susåen sidste år blev en stor succes. I år flyttes koncerten til selve Bredstræde-parkeringen, men der bliver stadig mulighed for at se med gratis fra det grønne område - hvis og såfremt myndighederne tillader det. Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Opera ved Susåen sidste år blev en stor succes. I år flyttes koncerten til selve Bredstræde-parkeringen, men der bliver stadig mulighed for at se med gratis fra det grønne område - hvis og såfremt myndighederne tillader det. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opera på Bredstræde: Der satses på to koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opera på Bredstræde: Der satses på to koncerter
Ugeavisen Næstved - 22. maj 2020 kl. 13:29
Af Jan Jensen

Virtuelle koncerter kan aldrig måle sig med de virkelige og helt fysiske livekoncerter. Mens det stadig er et åbent spørgsmål, hvor mange der fremover kan samles ude og inde, er NEMF (Næstved Early Music Festival) begyndt at tænke afstand og hygiejne ind i musikken.

- Mens Stockholm Early Music Festival har udskudt den årlige juni-festival, så har Boston Early Music Festival foreløbig suspenderet billetsalget. Men vi håber stadig på at kunne afvikle de planlagte sæsonkoncerter til efteråret, siger Peter Stevnhoved, formand for NEMF.

God afstand i festsalen

Hos den lokale kammermusikfestival HICSUM regner man med at kunne gennemføre sommerens koncerter midt i juli. De afvikles med god afstand mellem de cirka 40 publikummer der kan gøres plads til - med sikkerheden i orden - ved koncerter i Festsalen på Herlufsholm.

DR transmitterer fra festivalen, så mange flere får glæde af den levende musik fra Næstved.

Opera på Bredstræde

- På nuværende tidspunkt ser det ud til, at vi kan gentage sidste års publikumssucces med udendørs operakoncert. Ikke i juni som vi først havde planlagt, men derimod 23. august, hvor vejret forhåbentlig stadig er godt, siger Peter Stevnhoved.

I år holdes den på selve Bredstræde, og det vil koste enten 50 eller 100 kroner - henholdsvis for en plads på lægterne eller for en stol.

Stadig gratis pladser

NEMF's bestyrelse overvejer at lave koncerten to gange i løbet af eftermiddagen, sådan at flere får mulighed for at opleve koncerten tæt på scenen.

- Vi håber meget at det også bliver muligt at medbringe picnic-kurven gratis på græsarealet udenfor Bredstræde.

Restaurant B-Spis vil sikre gode forhold for deres spisende gæster på græsset foran Boderne.

Det er stadig usikkert om myndighederne vil tillade de gæster som foretrækker at høre koncerten gratis, at tage ophold med den medbragte picnic-kurv på græsset

- Vi er dog optimistiske og regner med at det henover sommeren også vil blive tilladt med større udendørs forsamlinger, som kan holde afstand mellem hinanden, siger Peter Stevnhoved.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk