26. januar 2020
Pernille Malling på vej mod sit livs sejr. Hun modtages af sin mand Martin og børnene Patrick og Isabella med banner og det hele, da hun passerer målstregen efter at have gennemført sin første Ironman. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Pernille Malling på vej mod sit livs sejr. Hun modtages af sin mand Martin og børnene Patrick og Isabella med banner og det hele, da hun passerer målstregen efter at have gennemført sin første Ironman. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nybagt jernkvinde løber mod nye mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nybagt jernkvinde løber mod nye mål
Ugeavisen Næstved - 03. september 2019 kl. 16:00
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

42-årige Pernille Sønderskov Malling fra Næstved er i sit livs form. For nylig gennemførte hun sin ­første Ironman, og i weekenden venter medaljen i The Big Four.

Hvor er du sej... Lærerkollegerne er blandt hepperne og dem, der giver det anerkendende klap på skulderen. De små rollinger i klasselokalet har derimod meget svært ved at forestille sig, hvad det vil sige at svømme næsten fire kilometer i havvand, cykle 180 km og til sidst løbe et maraton på 42,1 km.

Pernille Malling smiler. Den følelse hun havde, da hun passerede målstregen sidder stadig i kroppen. Hun ved godt, at hun luntede, mens hun storsmilende og småtudende passerede målstregen, men alt var godt. Hun vandt kampen med sig selv og blev jernkvinde i tiden 11 timer 27 minutter og 59 sekunder.

- Undervejs tænkte jeg. Hvad er det lige du har meldt dig til, men det vigtige var at gennemføre, og jeg ved godt, det ikke er nogen supertid, men jeg gjorde det, siger Pernille Malling.

Målet var, at gennemføre på under 12 timer, og medaljen, der hænger på væggen i køkkenet, er trofæet på hendes livs hidtil største sportspræstation.

Den cementeres i weekenden, når hun gennemfører Københavns halvmaraton. Den er sidste del af The Big Four. Det begyndte i maj med et maraton København. Derefter en halv Ironman i Helsingør, så den rigtige Ironman og nu altså de 21 km, der rundes af med en lille ceremoni for de nye "klubmedlemmer".

Pernille Malling er langtfra færdig. Der venter nye mål forude, og hun forstår godt, hvis der er nogen der stiller spørgsmålet: Hvorfor?

Det handler kort fortalt om motivation og glæden ved livet. Det begyndte, da hun var 31 år. Hun skulle i gang med at løbetræne, men livet blev pludselig sat på pause. Hun var på vej hjem på cykel, og så skete det uforklarlige.

- Jeg husker ingenting, men der var nogle drenge der fandt mig på stien ved siden af min cykel. Jeg blev kørt på sygehuset, og først troede man det var en hjernerystelse, men efter nogle dage fandt man ud af, at jeg havde et kraniebrud og tre små blødninger i hjernen.

Læs resten af historien i denne uge i Ugeavisen Næstved

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk