25. marts 2019
Måske David Helfgott spiller Flight of the Bumblebee, som er kendt fra filmen Shine, der i 1996 gav et portræt af de musikalske drengs opvækst. Han lærte at spille klaver af sin far, som også havde en streng opdragelse.
gallery icon

Se billedserie

Måske David Helfgott spiller Flight of the Bumblebee, som er kendt fra filmen Shine, der i 1996 gav et portræt af de musikalske drengs opvækst. Han lærte at spille klaver af sin far, som også havde en streng opdragelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyden af livet - en aften med David Helfgott

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyden af livet - en aften med David Helfgott
Ugeavisen Næstved - 11. september 2018 kl. 09:45
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- David har det godt. Han er stærk, og han spiller stadig fremragende.

Sådan siger hustruen Gillian Helfgott til Ugeavisen Næstved. Den excentriske australske pianist er igen aktuel. I 1996 var det skuespilleren Geoffrey Rush, der fik en Oscar for rollen som David Helfgott. Nu er pianisten aktuel i en Netflix-dokumentaren: Hello, I am David, og det passer 71-årige David Helfgott ret godt, idet hans liv har udviklet sig meget siden han blev portrætteret på det store lærred i filmen Shine.

Gillian Helfgott forklarer, at Shine hjalp mennesker til at forstå, at der stadig er et menneske bag, selvom man går ned mentalt.

Gillian Helfgott mødte David 30. november 1983 i Perth, Australien. Dagen efter friede han, og parret er stadig sammen: - Vi har det godt sammen, og jeg kan sige så meget, at jeg aldrig har haft én kedelig dag sammen med David. Han er utrolig elskværdig...

Gillian Helfgott står for kontakten til pressen. David kan dog ikke holde sig fra telefonen, og afbryder kort samtalen for at hilse på journalisten, der kan fortælle, at akustikken i

Musikken betyder alt for David Helfgott. Den fylder hans liv, og når nogen spørger ham om det er tid til at slippe tangenterne og gå på pension, lyder svaret: - Jeg spiller piano indtil jeg falder om.

Han satser på at gå i en af hans seneste læremestres fodspor. Den ungarsk fødte Alice Carrard, som stadig spillede Beethoven-sonater i en alder af 100 år. Hun døde i 2003 og blev 103 år.

Læs hele historien i Ugeavisen Næstved

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk