19. maj 2019
Everdrup Bylaug løfter arven efter Ulla Malling, som gennem mange år har taget imod det ridende Lucia-optog fra Askov Ridecenter.  Rytterne tager fra Askov kl. 17 og er fremme kl. 18. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Everdrup Bylaug løfter arven efter Ulla Malling, som gennem mange år har taget imod det ridende Lucia-optog fra Askov Ridecenter. Rytterne tager fra Askov kl. 17 og er fremme kl. 18. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Luciaryttere rider til Everdrup for 20. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luciaryttere rider til Everdrup for 20. gang
Ugeavisen Næstved - 12. december 2018 kl. 08:51
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var tæt på at blive aflyst, men så fandt ejeren af Askov Ridecenter, Harriet Nielsen, ud af at det faktisk er 20. gang i år. Således samles en flok ryttere torsdag igen i år 13. december kl. 17 og rider langsomt mod Everdrup.

Oprindelig gik turen til præstegården i Everdrup, hvor den populære præst, Peter Moesgaard, tog imod rytterne. Han stoppede i 2007, og siden har Lucia-optoget til hest haft stop hos købmand Ulla Malling.

Den gamle forretning var stadig et samlingssted, men Ulla Malling døde i oktober måned.

- Det er så trist, og derfor vidste jeg ikke om vi skulle fortsætte. Men nu det er 20. gang og der er mange, der gerne vil ride med. Jeg tror, vi bliver 15-25 ryttere, siger Harriet Nielsen.

Det var en af de nu 20 år yngre ridepiger, der i 1998 fik ideen til at ride Lucia-optog. Det foregår med hvide dækkener på hestene, ligesom rytterne er iført hvide dragter og lys fra batterilygter.

Der rides fra Askov Ridecenter kl. 17, og i år bliver målet gadekæret i Everdrup, hvor bylauget tager godt imod de syngende Lucia-ryttere.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk