21. februar 2020
John Meyer Jensen og hans familie har nydt mange år på Egemosegård. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

John Meyer Jensen og hans familie har nydt mange år på Egemosegård. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronprinsens berømte trappetrin på Enø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsens berømte trappetrin på Enø
Ugeavisen Næstved - 24. september 2019 kl. 13:37
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Staldkarlen boede i et meget lille rum - placeret så tæt på kvier og kalve at varmen fra dyrene kunne give lidt varme i løbet af den kolde nat. Det minder om filmen Pelle Erobreren - der er en original lade og et gammelt grisehus, og i hestestalden ses også slid efter de store dyr.

Det var i hestestalden de to veninder Eva Jensen og Birte Grunnet fortsatte produktionen af hånddyppede stearinlys helt fra begyndelsen.

Der var en populær forretning, hvor børnene kunne prøve kræfter og tålmodighed af med at dyppe lys. Julestuerne var også populære, men det er en svunden tid. De sidste lys blev lavet for ti år siden, men de lokale kvalitetslys har skrevet sig ind i historien på den 280 år gamle Egemosegård på Enø.

Det var omkring 1840, da kronprins Frederik var cirka 32 år gammel og på jagt på Gavnø. Godset ejede Enø dengang, og jagtselskabet red en tur til Enø, idet den kommende kong Frederik den 7., havde lyst til at finde det sted, hvor man havde det bedste øl på Enø. Det var vandkvaliteten, der afgjorde det, og Egemosegård var stedet, hvor kronprinsen og hans følge fik slukket tørsten.

Da kronprins Frederik skulle hjem, brød trappen fra stuehuset til gårdspladsen sammen og kronprinsen snublede. Han befalede baronen på Gavnø til at opsætte to granit-trapper.

Læs hele historien i Ugeavisen Næstved.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk