14. november 2019
Hicsum giver koncerter på Herlufsholm over fire eftermiddage.
Hicsum giver koncerter på Herlufsholm over fire eftermiddage.
Foto: REINHARD WILTING/Reinhard Wilting Foto DK38544039
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncerter for Clara Schumann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncerter for Clara Schumann
Opdateret 04. juli 2019 kl. 09:08
Ugeavisen Næstved - 04. juli 2019 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen NEMF fejrer Clara Schumanns 200 års fødselsdag med foredrag og koncerter om hende, hendes to mænd og komponister fra den romantiske periode.

Det er helt gratis at få en unik musikoplevelse med Hicsum i Festsalen på Herlufsholm, hvor der over fire eftermiddage - 8.-12. juli - kl.16.30 kan opleves Clara Schumanns liv gennem musik.

I august 1837 blev Clara Wieck gift med den ni år ældre Robert Schumann. Hun var endnu ikke fyldt atten, men var allerede vidt berømt som koncertpianist. Forlovelsen førte imidlertid til en oprivende fejde med hendes far, klaverpædagogen Friedrich Wieck.

Clara optrådte for selveste Goethe, som mente at hun spillede "med en kraft som seks drenge". Hun var sin fars vigtigste indtægtskilde, og den usalige trekant kastede hende ud i en traumatisk loyalitetskonflikt.

Senere samme år opnåede Clara en så overvældende succes i Wien at folk stormede billetlugerne, og politi måtte tilkaldes. Kejseren udnævnte hende til "Kejserlig kammervirtuos", endog en kage fik navn efter hende.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk