23. juli 2019
Vi bliver rigtig kede af det, når vores firbenede familiemedlemmer er syge, og det gør det ikke bedre, at vi kan blive ramt hårdt på pengepungen. Foto: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

Vi bliver rigtig kede af det, når vores firbenede familiemedlemmer er syge, og det gør det ikke bedre, at vi kan blive ramt hårdt på pengepungen. Foto: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klienter inviteres til en aften i hundens tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klienter inviteres til en aften i hundens tegn
Ugeavisen Næstved - 12. marts 2019 kl. 10:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Dorte Rye Silbo
Sygdomme fra rotter og flåter er svære at diagnosticere. Derfor er det en god idé at have en effektiv dyreforsikring. Tirsdag 21. marts hos Evidensia i Næstved berører tre foredragsholdere sygdomme og hvordan man bedst sikre sin hund.

Når man hører ordet rotter, så løber det en koldt ned af ryggen - for fy for pokker - hvor er de ulækre. Men noget som mange måske ikke lige tænker på er, at hunde kan få rottesyge.

- Det er udelukkende hunde, der kan udvikle rottesyge også kaldet leptospirose. Katte kan blive inficeret, men vil ikke udvikle sygdommen, fortæller Dennis Drostgaard, der er dyrlæge hos Evidensia Næstved Dyrehospital med 12 års erfaringen indenfor smådyr.

Sammen med veterinærsygeplejerske Sara Berndtson Christensen har han arrangeret en foredragsaften med tre emner og særlig fokus på hunde: Flåter, rottesyge og sygesikring, hvor klienter er meget velkomne.

Dyrlægen vil fortælle om rottesyge, som er blevet mere hyppig herhjemme.

- Man kan godt frygte fremtiden på grund af vores store klimaforandringer. Med flere regnskyl og temperaturændringer vil rottesyge blandt hunde udvikle sig. Det har altid været et større problem sydpå, fortæller Dennis Drostgaard.

- Det er særlig de store jagthunde, der er i fare. De mindre hunde er ikke lige så eksponerede for smitten. De bader ikke så meget som de større hunde, der ofte er glade for at hoppe i mose- og åvand.

Hunde som årligt får deres vaccination, bliver som regel også vaccineret mod rottesyge.

Sygdommen kan være dødelig og den kan være svær at diagnosticere, fordi symptomerne kan ligne andre sygdomme.

Læs resten af historien i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk