29. juli 2021
Havedammen i forhaven på Kalbyrisvej er for mange lidt af et tilløbsstykke. Her har Nikolaj Visti Jensen både Koi- og græskarper samt japanske guldfisk og danske emder. 

Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Havedammen i forhaven på Kalbyrisvej er for mange lidt af et tilløbsstykke. Her har Nikolaj Visti Jensen både Koi- og græskarper samt japanske guldfisk og danske emder. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Japansk kultur i forhaven: Portræt af Nikolaj Visti Jensen i WKND/4700

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Japansk kultur i forhaven: Portræt af Nikolaj Visti Jensen i WKND/4700
Ugeavisen Næstved - 19. juni 2020 kl. 12:17

Forhaver i et villakvarter kan være dræbende kedelig og uinspireret havekultur. Det virker ofte, som om det er den del af haven, der bare skal passe sig selv og ikke være til for meget besvær. For hvad pokker skal man bruge den del af grunden til?

Sådan er det bestemt ikke i en af Kalbyrisvejs forhaver ud til vejen ved et ældre parcelhus. Her stopper forbipasserende nemlig op og nyder, hvad de ser. For den er helt anderledes, end man forventer en forhave skal se ud.

Ud til vejen har Nikolaj Visti Jensen og hustru indrettet noget af et udstyrsstykke, som studeres af de fleste, der går forbi. Her standser også børnehaver, skoleklasser og mange par på gåtur for ganske uhæmmet at se på et dyreliv, som typisk plejer at være gemt væk omme i haven - bag huset facade.

Japansk inspiration

Nikolaj Visti Jensen har fra barnsben interesseret sig for akvariefisk og planter, og det er disse hobbies, han har perfektioneret i forhaven på Kalbyrisvej. Men inspirationen til opbygningen af dammen har han taget med sig hjem fra Japans smukke parker og haver. Han boede i fem år i Tokyo og forstaden Kawasaki.

For endnu en hobby - eller snarere sport - har præget hele hans liv - kampsporten. Den har han ligeledes perfektioneret i det rette miljø, i kamsportscentre i Japan. Først hjemme i faderens kampsportcenter i Herlufmagle som barn og ung og som voksen i Østens Rige, hvor han med sit sorte bælte i kufferten brugte de fleste af ugens timer på at gøre sig ekstra dygtig i bl.a. Aikido, sværdkunst, kung fu og karate.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk