19. juni 2019
Renoveringen af det historiske glasværk ved tørvemosen er i fuld gang. På lørdag holdes første spadestik til projektet, der skal være klar i 2020.
gallery icon

Se billedserie

Renoveringen af det historiske glasværk ved tørvemosen er i fuld gang. På lørdag holdes første spadestik til projektet, der skal være klar i 2020.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holmegaard Glasværk tager første spadestik til genoplivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holmegaard Glasværk tager første spadestik til genoplivning
Ugeavisen Næstved - 06. november 2018 kl. 17:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 10. november bliver første spadestik taget til en genåbning af glasværket som Danmarks største museum for design og kunsthåndværk.

Holmegaard Glasværk er en lokal perle og en institution i dansk industri- og kulturhistorie. Det var en by i byen med skole, kro og kapel. Et flagskib for udvikling. Det gamle glasværk lukkede og slukkede for ti år siden.

Nu bliver fabriksbygningerne, industriområdet og Danmarks største højmose genoplivet som nyt omdrejningspunkt for formidling, uddannelse, erhverv og familieoplevelser med fokus på historie, design og kunsthåndværk.

Holmegaard-projektet er et godt eksempel på, hvordan museer, i samarbejde med kommuner, virksomheder, fonde og filantropiske foreninger samt ildsjæle, kan bidrage til samfunds- og byudvikling.

Lørdag 10. november byder Næstved Kommune og Museum Sydøstdanmark velkommen til folkefest og rundvisning i det særlige kulturmiljø, der udgør glasværket. Det er samtidig også dagen, hvor glasværket får nyt navn.

Læs hele historien i Ugeavisen Næstved

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk