18. januar 2019
Besøg på en folkeskole i Mim. Skolen er bygget dengang Paul Wallevik skabte en møbelindustri i byen. I dag kniber det med at aflønne lærerstaben, men de er der og børnene er godt med.
gallery icon

Se billedserie

Besøg på en folkeskole i Mim. Skolen er bygget dengang Paul Wallevik skabte en møbelindustri i byen. I dag kniber det med at aflønne lærerstaben, men de er der og børnene er godt med.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ghanas børn efterlader dybe spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ghanas børn efterlader dybe spor
Ugeavisen Næstved - 07. august 2018 kl. 10:12
Af Jan Albers Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tro noget mere på jer selv. I er dygtige og har så meget at byde på...

Det er ordene fra lærer Mette Albers Jensen, Næstved, i sin afskedstale til de 47 studerende, hun lærte at kende som gæstelærer på Mim Techical Academy i Ghana.

Ghanesere lægger trykket anderledes, og har fået ny inspiration til at tale bedre og mere tydeligt engelsk.

Mette Albers' drøm om at gøre en forskel for unge i Afrika blev til virkelighed på skole, der drives med støtte fra Paul Walleviks fond. Den har Lasse Dalén Andersen fra Fensmark som rektor.

Lasse Andersen åbnede sit hjem i Mim, Ghana for mig - redaktør på Ugeavisen Næstved - min hustru Mette Albers og den store knægt Marcus Albers.

Det blev en anderledes ferie, som har printet sig ind i hukommelsen. Syv elever havde glædet sig til at møde den danske cykelmand, der skulle indrette det nye cykelværksted og lære eleverne at lappe cykler og ikke mindst vedligeholde de nye lokalt producerede Bamboo Bicycles.

Mettes rolle som gæstelærer har resulteret i et boom af nye Facebook-venner, og den stedlige engelsklærer har fået et nyt syn på, hvordan eleverne profeterer af at blive inddraget mere i undervisningen.

Tilbage i Næstved er det svært at beskrive oplevelserne med få ord: - Forskellen på vores og deres levevilkår er stor, og når jeg sætter ord på, kan det let komme til at lyde som om jeg nedgør den måde ghanesere lever på, men jeg har den største respekt for den livsglæde de besidder, siger Mette Albers.

- Man kan ikke efterlade et større indtryk end det aftryk, man selv sætter tid af til. Eleverne har i virkeligheden gjort større indtryk på mig. At se den måde de lever på, har sat sig i os.

De virkelige helte er de nye venner vi fik i Mim. De har været modige nok til at flytte derned, og vente på tingene sker. De gør en kæmpe forskel. Jeg er misundelig på, at de turde - og stadig tør tage skridtet fuldt ud, og flytte ned til noget helt andet.

Læs hele historien i Ugeavisen Næstved.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk