10. april 2020
Lars Jessen blandt indkøbsnet, som medarbejdere har syet af genbrugstøj. På hans venstre side en kollektion spritnye sandaler, som er overtaget efter en butikslukning. Fotos: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Lars Jessen blandt indkøbsnet, som medarbejdere har syet af genbrugstøj. På hans venstre side en kollektion spritnye sandaler, som er overtaget efter en butikslukning. Fotos: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugstanken støtter kræftforskningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugstanken støtter kræftforskningen
Ugeavisen Næstved - 11. marts 2020 kl. 11:43
Af Per Witt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tanken om at bruge og slide ting op før det kasseres vinder mere og mere gehør. Det vidner en snes genbrugsbutikker i Næstved-området om. Her har forskellige foreninger etableret butikker med brugt tøj, møbler, bøger og nips, eller også sælger private selv deres brugte varer fra reoler i butikker. På genbrugspladsen på Ydernæs afleveres mange stadig funktionsdygtige effekter, så de kan sættes til salg fra genbrugsbutikken.

700 kvm stort lokale

Nu kommer endnu en butik af genbrugsslagsen med det sigende navn "Igen". Det er Kræftens Bekæmpelse, der torsdag i denne uge åbner en 700 kvm stor genbrugsbutik i den tidligere MalerSLager butik på Gl. Holstedvej 5A i klyngen af butikker med bl.a. Harald Nyborg, Jysk, Kære Børn og Jem & Fix som nabo og genboer.

Overskud til foreningen

- Det er Kræftens Bekæmpelses 15. genbrugsbutik. Vi åbnede den første helt tilbage i 1991, og sidste år havde vi tilsammen en omsætning på 32 millioner kroner og et overskud på otte millioner, hvilket er rekord. Så det er et væsentlig tilskud til Kræftens Bekæmpelses arbejde, siger distriktschef Lars Jessen, der sammen med de ca. 40 frivillige medarbejdere i den nye butik har meget travlt med at indrette butikken med varer.

Og de fleste kvadratmeter er da også ved at være fyldt op med tøj, isenkram, bøger, malerier og møbler.

Kræftens Bekæmpelses Igen-butikker modtager effekter fra private, der kommer forbi med dem i åbningstiden. Kræftens Bekæmpelse arver også fra private og dermed ofte indboer.

- Vi har allerede modtaget og selv hentet bl.a. møbler til butikken, men i første omgang er det effekter, som er leveret fra andre Igen-butikker, siger Lars Jessen.

Trend med nyt og gammelt

Det er hans oplevelse, at det er blevet in at sætte nyt og gammelt sammen, så derfor er der også mange unge, der går på jagt efter f.eks. møbler med indbygget charme og sjæl i genbrugsbutikken.

- Vi vil kun sælge kvalitetsgenbrug, og medarbejderne vurderer fra gang til gang, om vi vil modtage de effekter folk kommer med. Er tingene lidt for brugte, skal de måske på genbrugspladsen i stedet, understreger distriktschefen.

Igen åbner i denne uge torsdag 12. marts med besøg af borgmester Carsten Rasmussen kl. 12. Genbrugsbutikken har fremover åbent kl. 10-17.30 på hverdage og kl. 10-14 lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk