23. oktober 2019
Lena og Erik Andersen købte i 1977 dette lille frilandsgartneri på landevejen ved Toksværd. Huset ud til vejen bosatte de sig i, og det er også noget nær det eneste, man kan genkende den dag i dag. Familien Andersen bor nu  i Mogenstrup og huset bruges ikke længere til beboelse. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Lena og Erik Andersen købte i 1977 dette lille frilandsgartneri på landevejen ved Toksværd. Huset ud til vejen bosatte de sig i, og det er også noget nær det eneste, man kan genkende den dag i dag. Familien Andersen bor nu i Mogenstrup og huset bruges ikke længere til beboelse. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gartneren der gør os klogere på haven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gartneren der gør os klogere på haven
Ugeavisen Næstved - 11. juni 2019 kl. 08:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uden sammenligning iøvrigt runder Sydsjællands eget svar på Søren Ryge, Erik Andersen, et skarpt hjørne torsdag 13. juni, og som det jyske modsvar går man fortsat ikke forgæves med havespørgsmål til gartneren, der trods sine snart 70 år stadig har masser af gøremål på Toksværd Planteskole, som han etablerede i 1977.

I dag er ejerskabet delt med sønnen, gartner Christian Andersen, der med tiden kommer til helt at overtage den store planteskole.

- Jeg synes selv jeg er still going strong, og håber Christian også fremover kan bruge mine kompetencer her, siger Erik Andersen, der tilføjer: - Hvad skal jeg ellers lave - haven og alle de muligheder der er for at hjælpe kunderne med at sætte præg på deres små eller større haver har været min livslange interesse og hobby.

Uddannet isenkræmmer
Det hele begyndte ellers anderledes, da han som ung valgte en helt anden karrierevej. Født og opvokset i en gartnerfamilie, hvor faderen havde overtaget sin faders planteskole ved Lundby og hvor faderens fem søskende også var gartnere var stien ellers udstukket.

Sådan gik det bare ikke - i første omgang.

Efter handelsskolen kom han i lære som isenkræmmer hos Jessien i Næstved. Men det var en uddannelse, han aldrig fik brug for. Med svendebrevet i hånden skulle værnepligten overstås, men herefter var der ingen vej udenom: gartnerfaget.

...
Læs hele portrættet i Ugeavisen 11. juni

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk