21. februar 2020
Vær ikke bange for de mærkelige... Der er filmfestival, der stiller skarpt på det skæve sind 9.-10. oktober i Bio Næstved.
Vær ikke bange for de mærkelige... Der er filmfestival, der stiller skarpt på det skæve sind 9.-10. oktober i Bio Næstved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filmfestival er skarp på det skæve sind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmfestival er skarp på det skæve sind
Ugeavisen Næstved - 05. oktober 2019 kl. 06:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver helt særlige oplevelser på det store lærred, når PsykInfo Region Sjælland for første gang holder filmfestivalen Don't Fear the Weird 9.-10. oktober i Bio Næstved.

Filmfestivalens program byder både på store spillefilm, dokumentarer og kortfilm fra ind- og udland. På festivalen spiller mennesker, som selv har en psykisk sygdom tæt inde på livet, en central rolle. Derfor er festivalen også klar med det upolerede brugerfilmsprogram, Set indefra, hvor mennesker med psykisk sygdom er i hovedrollen både foran og bag kameraet og mikrofonen.

- Ved at se brugerfilmene hører man om psykisk sygdom fra hestens egen mund. Dem, der har lavet filmene, har selv bestemt, hvordan livet med sygdom skal fremstilles, så vi får set alle nuancerne af at have det svært, fortæller sygeplejestuderende Line Marie Christensen, der selv har sin egen brugerfilm med i festivalens program, hvor hun skildrer sit liv med diagnosen skizofreni.

Line Marie Christensen er en af flere ambassadører fra landsindsatsen "En af os", der vil bidrage med brugerfilm og oplæg under filmfestivalen."En af os" har til formål at nedbryde fordomme om mennesker med psykisk sygdom gennem åbenhed.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk