14. juli 2020
Campinggæsterne skal lige forbi Brian Ankær for at melde deres ankomst i receptionen. Fotos: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Campinggæsterne skal lige forbi Brian Ankær for at melde deres ankomst i receptionen. Fotos: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ferietid er arbejdstid på campingpladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ferietid er arbejdstid på campingpladsen
Ugeavisen Næstved - 30. maj 2020 kl. 06:00
Af Per Witt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de brancher hvor der om sommeren arbejdes på højtryk er campingbranchen. Den store campingplads på De Hvide Svaner Camping nær Karrebæksminde med 500 pladser slipper - heldigvis - rimeligt nådigt uden om hele coronasituationen, for hvad man taber på karusellen vinder campingpladsen på gyngerne. Forstået på den måde, at hvis der er nedgang i campingbookinger fra udenlandske turister, så er der flere her fra landet, der bliver herhjemme og vil lære Danmark bedre at kende.

- Vi har de tilbagevendende, trofaste sæsongæster, men også i år en del håndværkere, der har deres bopæl, campingvognen, på pladsen i år. En del arbejder med den kommende gasledning, har jeg ladet mig fortælle, siger lejrchef Brian Ankær, der leder De Hvide Svaner Camping sammen med hustruen på ottende år.

Idyl i vandkanten

Den populære campingplads ned til Karrebæk Fjord er utrolig populær. Her hersker idyl, grønne områder, bl.a. med en fredet gravhøj i midten og swimmingpool, der dog endnu ikke kan tages i brug, men står klar. Sommerlandet i Karrebæksminde er i cykelafstand og også teltfolket befolker campingpladsen. I sidste uge stod Brian Ankær og de ialt cirka 30 ansatte på pladsen og i købmandsbutikken klar til på Kristi Himmelfartsdag torsdag at tage imod 60 campingvogne, og derud over kom også en del gæster, der ikke havde bestilt plads på forhånd. Restaurant De Hvide Svaner åbnede også torsdag spisestedet ved siden af campingpladsen.

Egen ferie i småbidder

Lejrchefparrets egen hovedferie deles op i småbidder og tilrettelægges i samarbejde med medarbejderne, da det er i sommerperioden travlheden er.

- Så må vi holde ordentlig ferie, når gæsterne er taget hjem, siger Brian Ankær med et smil.

Han og hustruen bruger i almindelighed selv campingpladser i deres ferier, men udgangspunktet er i år deres bopæl, en husbåd i Greve.

Tidligere har familien, hvor der er store børn, også taget på charterferie, når campingpladsen er lukket for gæster. Den er lukket fra 15. november til 15. marts.

- Vi holder nu ikke ferie i alle fire vintermåneder, for der er stadig meget, der skal ordnes på pladsen inden næste sæson starter, understreger lejrchefen mens han vinker endnu en campingvogn ind ved indkørslen til campingpladsen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk