28. maj 2020
Initiativtager til musikken på plejecenteret Symfonien er social- og sundhedsassistent Birgitte Crone, der glæder de mest mobile med en svingom.
gallery icon

Se billedserie

Initiativtager til musikken på plejecenteret Symfonien er social- og sundhedsassistent Birgitte Crone, der glæder de mest mobile med en svingom.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællessange varmede da Ernie spillede i det fri ved Symfonien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællessange varmede da Ernie spillede i det fri ved Symfonien
Opdateret 06. maj 2020 kl. 08:55
Ugeavisen Næstved - 06. maj 2020 kl. 08:53
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver vippet lidt med fødderne, mens personalet holder i hånd med beboerne på plejecenteret Symfonien. Vinden er kølig i dag, men oplevelsen er varm. De mest mobile er klar til en svingom, når Birgitte Crone byder op.

Hun er social- og sundhedsassistent på Symfonien, og initiativtager til besøget af Ernst Brandstrup, der lyder kunstnernavnet Ernie.

- Når andre laver fællessang, så kan vi også. Jeg tænkte straks på Ernies musik, som vi gennem mange år i familien har brugt. Det var super han gerne ville, og så helt uden honorar, smiler Birgitte Crone.

Ernie gør det godt

Ernie har taget plads i det lille skur, og repertoiret er 60-70'er musik. Både danske og engelske ørehængere, som ikke er langt fra hans egen tidsalder. Han mener det passer godt til beboerne.

Responsen kommer bagefter fra Alex Leger: - Det var godt fundet på og flot at musikeren ville stille op med gode sange.

- Vi har heller ikke haft fest og farver siden vores jubilæum sidste sommer på Symfonien. Vores busture med personalet, og andre aktiviteter får vi jo ikke i denne tid. Så det var dejligt med musik, fortæller han.

Musik igen om en måned

Ernie har optrådt siden han var 15 år. Det er 45 år siden. Han gør det gerne igen på Symfonien, og inden han forlod matriklen var en ny aftale i hus. Han kigger forbi med sin guitar igen om en måned, fordi han synes det er synd, at de stakkels mennesker ikke kan komme ud og få de gode oplevelser.

Beboerne glæder sig allerede. Det gør de også til dagens frokost, der til lejligheden er pølser og kartoffelsalat.


Ruth Petersen nyder musikken på Symfonien, mens hun holder social- og sundhedsassistent Birgitte Crone i hånden.
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk