13. juli 2020
Mand, kend de syv tegn på kræft. Det er det korte og vigtige budskab fra Kræftens Bekæmpelse. Det er godt, hvis børnene træder i karakter og hjælper de voksne mænd med at søge læge - i tide.
Mand, kend de syv tegn på kræft. Det er det korte og vigtige budskab fra Kræftens Bekæmpelse. Det er godt, hvis børnene træder i karakter og hjælper de voksne mænd med at søge læge - i tide.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fædre lytter til deres børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fædre lytter til deres børn
Ugeavisen Næstved - 04. juni 2020 kl. 10:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fars-dag Grundlovsdag skal stadig være hyggelig. Dagen hvor fædre får "uventet" besøg af de efterhånden alt for store børn, behøver ikke at blive mindre hyggelig, når Kræftens Bekæmpelse benytter lejligheden til at sætte fokus på nærvær og fokus på, hvordan far har det.

Det er en kendt sag, at alt for mange mænd kommer for sent til lægen, og overser symptomer på kræft. En tredjedel af danske mænd siger, de har et godt kendskab til symptomer på kræft.

22 mænd dør dagligt
- Det er alvorligt, at mange mænd ikke ved hvilke tegn de bør være opmærksomme på. For så er der en stor risiko for, at de ikke kommer til lægen i tide. Jo hurtigere man kommer til lægen, desto større er sandsynligheden for, at man bliver helbredt for kræft. Så det er altafgørende, at flere mænd kender og reagerer på disse tegn, siger Janne Bigaard, der er overlæge hos Kræftens Bekæmpelse.

Organisationen sender en hilsen til fædre og mænd. Det handler om syv simple tegn, som skal minde om at gå til lægen, hvis de dukker op. For hver dag er der i snit 22 mænd der dør af kræft i Danmark.

Red din fars dag
I anledning af fars dag opfordrer Kræftens Bekæmpelse til, at voksne børn bruger dagen til at passe på deres fædre. Det kan ske med samvær, nærvær og interesse. Det at minde om symptomer på kræft og gå til lægen er vigtigt.

- Mænd lytter til deres børn. Og en opfordring fra ens voksne børn til at kontakte sin læge, kan have stor effekt. Brug derfor fars dag 5. juni som en anledning til at give fædre et kærligt puf til lægen, hvis de oplever et af de 7 tegn - fordi vi gerne vil beholde dem, siger Janne Bigaard.

n

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk