5. december 2020
Josef Tahmaz åbner sin Downtown Donut torsdag i denne uge i den tidligere tobaksbutik på Axeltorv. Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Josef Tahmaz åbner sin Downtown Donut torsdag i denne uge i den tidligere tobaksbutik på Axeltorv. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Donuts og kaffe i tidligere vin- og tobaksbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Donuts og kaffe i tidligere vin- og tobaksbutik
Ugeavisen Næstved - 30. juli 2020 kl. 09:46
Af Per Witt

Før var der en duft af tobaksrøg i butikken. Nu bliver det en sukkersød duft man møder, når 20-årige Josef Tahmaz åbner donut-café i den tidligere vin- og tobaks­butik på Axeltorv 6.

Downtown Donut må siges at være et velvalgt navn til den kagebutik, der åbner torsdag 30. juli midt på Axeltorv.

Josef Tahmaz tager springet ud på det dybe vand som selvstændig donut-dekoratør og -sælger i det meget lille men ekstremt centralt beliggende lokale, der er blevet totalrenoveret fra gulv til loft.

- Jeg har en god kammerat, der har en tilsvarende donut-butik i København, og han anbefalede mig at give det en chance, fortæller Josef Tahmaz, der med sine blot 20 år ikke har den store butikserfaring at trække på.

- Jeg var begyndt at læse økonomi i København, men har nu i stedet valgt at få økonomien til at hænge sammen i min butik, som jeg skal drive blandt andet sammen med min storesøster Hanna, forklarer den nybagte butiksejer.

Og bage fra bunden skal han dog ikke, da han får donuts leveret som bake-off. De skal til gengæld fyldes og dekoreres efter alle kunstens regler i køkkenregioner i kælderen under butikken, før de lines op i montren i butikken.

Man vil kunne vælge mellem 18-24 varianter til samme pris og købe friskbrygget kaffe eller kolde drikkevarer til. Kagen kan nydes i baren med udsigt til Axeltorv, eller man kan tage den med sig "To go" i kageæske. På sigt vil der sættes borde og stole op udenfor.

Josef Tahmaz er født og opvokset i Næstved - lige som sine tre søskende iøvrigt - af Libanesisk-Irakisk forældre, der i sin tid mødte hinanden i London.

Downtown Donut har i sommerperioden åbent alle ugens dage kl. 11-21.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk