6. august 2020
Kulturcentrets leder John Nørbjerg ser på skaderne og de helt og delvist smeltede plaststole. Det var et trist syn, men det kunne nemt have endt meget værre. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Kulturcentrets leder John Nørbjerg ser på skaderne og de helt og delvist smeltede plaststole. Det var et trist syn, men det kunne nemt have endt meget værre. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der var brand i Musikstalden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var brand i Musikstalden
Ugeavisen Næstved - 31. december 2019 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Natten til fredag 3. maj opstod der brand flere steder, bl.a. omkring et bord og på gulvet midt i Musikstalden på kasernen midt i Næstved.

Også sodskaderne var omfattende i den historiske bygning og branden kunne nemt have bredt sig, men det menes, at et slukket ventilationsanlæg var medvirkende til at katastrofen udeblev.

Samme fredag aften skulle der have været koncert, men den kunne heldigvis flyttes til Gl. Ridehus.

Politet kunne umiddelbart efter branden ikke afvise, at den havde været påsat, da der både var tre brugte glas, tomme flasker og dna-spor, der pegede i den retning.

- Vi har nu sigtet tre personer i denne sag på baggrund af dna-fund og fingeraftryk fra de to, der i forvejen er kendt af Politiet. Den tredje er en del af personkredsen, fortæller politikommisær Peter Hvidberg.

Han forklarer, at denne sag har været gedigent politiarbejde, hvor netop fingeraftryk på glas og flasker, billeder fra overvågning samt afhøringer har dannet grundlag for sagen, der blev endeligt færdigefterforsket 25. september. Politikommisæren mener, at de tre personer har gemt sig i bygningen efter et arrangement, og da Musikstalden var rengjort og service vasket op, har de kunnet muntre sig i fred og ro med drikkevarer ad libitum.

- Anklageskriftet er lavet og anklagen går på forsætlig brandstiftelse. Sagen ligger nu til berammelse, oplyser Peter Hvidberg.

Der foreligger et erstatningskrav fra skadelidte på 1,6 mill. kroner.

pewi

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk