13. juli 2020
Jonas Vammen Lykkebo (tv), Mads Frederiksen og Kristijan Millec er vild glade for, at være startet til mountainbike i Næstved Bicycle Club. De giver stor ros til trænerne for, at de har lært så meget på under et år. Fotos: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

Jonas Vammen Lykkebo (tv), Mads Frederiksen og Kristijan Millec er vild glade for, at være startet til mountainbike i Næstved Bicycle Club. De giver stor ros til trænerne for, at de har lært så meget på under et år. Fotos: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn er vilde med hop på cykel og andre sjove tricks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn er vilde med hop på cykel og andre sjove tricks
Ugeavisen Næstved - 03. juni 2020 kl. 09:53
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er super sjovt at køre på de stejle bakker og øve sig i teknikker for eksempel i sving, bremser og drop. Det er de tre mountainbike-drenge, Jonas Vammen Lykkebo på 9 år, Kristijan Millec, 12 år og Mads Frederiksen på 11 år helt enige om.

De er vilde med at hoppe højt og langt, og så er det endda på cykler.

Træning i Fruens Plantage

Drengene er til MTB træning med NBC søndag formiddag i Fruens Plantage. Stoltheden oser ud af dem, mens de viser deres seje cykler. Der trykkes på en knap på Jonas' cykel, og selv sadlen er der fart på. Den kører automatisk og hurtigt op og ned.

Men det er nu ikke fordi man behøver at starte til MTB træning i NBC med en helt vild fancy cykel. Det skal bare være en funktionel MTB med gear og fjederforgaffel.


Jonas Vammen Lykkebo synes det er super fedt at hoppe med cyklen på MTB sporet i Fruens Plantage. Foto: Dorte Rye Silbo

- Lad os gå op og lave nogle hop på banen, siger Kim Koldkjær til de 10 drenge, der er mødt til træning.

Kim Koldkjær er fra trænerteamet, der udover består af Martin Nielsen og Anders Mørch. Fruens Plantage er eminent til formålet, fordi den i forvejen er etableret med MTB spor.

Fotografen er klar. Enkeltvis kommer de seje drenge højt oppe på et spor. De hænger i luften med cyklen, når de drøner over forhindringer. Det er så sjovt.


Der er et godt sammenhold blandt medlemmerne. De lærer at det er helt ok at fejle, og er gode til at hjælpe hinanden, også hvis noget går galt. Eksempelvis her, hvor en skrue gik løs efter et hop. Stående til venstre ses Kim Koldkjær, der er en del af trænerteamet.
Kom sikkert gennem skoven

- Træningen er primært fokuseret på de teknikker, der gør at ungerne kan køre sikkert på MTB i skoven, fortæller Kim Koldkjær.

- Kondition og styrke er ikke i fokus, men kommer med som en del af den tekniske træning, fortsætter han.

- Vi starter med at lære dem grundpositionen og fortsætter med forskellige teknikker til at tackle sving, rødder, drop og hop på en sikker måde.

Der køres typisk på en sektion af MTB sporet med nogle udfordrende stykker, som rytterne kører igennem flere gange. Teknikken rettes op og de får konstruktiv feedback. - På den måde oplever de at de hurtigt bliver bedre uanset niveau, og får derfor nogle sejre.

En god skov-etikette

- Der indgår også en del leg. Det kunne for eksempel være, hvem der laver det længste bremsespor på P-pladsen, tilføjer Kim Koldkjær.

En god skov-etikette spiller også en rolle. - De lærer at følge DGI's kodeks for god opførsel på MTB i skoven, så de tager hensyn til skovgæster og hilser på folk.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk