20. april 2019
Karlo er en vandglad labrador, der til en hver tid tager en tur i vandet, når lejligheden byder sig. Dyrlæge Søren Skovsgaard advarer om de blågrønne alger, som i værste fald kan tage livet af en vandglad hund. Foto: Jan Jensen
Karlo er en vandglad labrador, der til en hver tid tager en tur i vandet, når lejligheden byder sig. Dyrlæge Søren Skovsgaard advarer om de blågrønne alger, som i værste fald kan tage livet af en vandglad hund. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blågrønne alger er gift for hunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blågrønne alger er gift for hunde
Ugeavisen Næstved - 07. august 2018 kl. 14:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundeliv Om sommeren, når vandet er varmest, blomstrer algerne op. Især de blågrønne alger er almindelige. Der findes mange forskellige slags alger, nogle lever mest på overfladen af vandet, andre på bunden, og de findes både i saltvand, ferskvand og brakvand.

I forbindelse med opblomstringen dækkes vandoverfladen af en blågrøn, grøn eller gulgrøn, grumset hinde. Når algerne dør spredes giftstoffer (toxiner) i vandet.

Toxiner er giftige
- Selv om vandet ser rent ud, kan der være toxiner tilbage i vandet i flere dage efter opblomstringen. Toxinerne er giftige for både mennesker og dyr. Hunde kan blive forgiftet med alger ved at drikke og/eller bade i det forgiftede vand. Katte bader nødigt, og plejer ikke at drikke vand med blågrønalger, hvorfor de sjældent får algeforgiftning. Algeforgiftning kan være særdeles farlig for hunde, og kan i værste fald medføre døden, siger dyrlæge Søren Skovsgaard til Ugeavisen Næstved.

Symptomerne afhænger af mange forskellige faktorer, herunder hvilken algeart der er tale om, hvor meget toxin hunden har indtaget, og hundens størrelse. Nogle algearter producerer levergifte, mens andre producerer nervegifte. Der findes også arter, der producerer begge slags gift.

De første symptomer på algeforgiftning vil ofte være generel uro. Mange af toxinerne virker stærkt irriterende på hud og slimhinder, og kan fremkalde opkastninger og diarre kort efter indtagelsen.

Andre symptomer kan være blege slimhinder, svaghed, vejrtrækningsbesvær, dårlig koordination, der eventuelt kan gå over i kramper.

Læs hele artiklen i Ugeavisen Næstved.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk