22. september 2021
Æselføllet elsker at blive nusset mens mor holder øje.
gallery icon

Se billedserie

Æselføllet elsker at blive nusset mens mor holder øje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Noahs Ark ligger i Askov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Noahs Ark ligger i Askov
Ugeavisen Næstved - 25. september 2018 kl. 09:09
Af Per Witt

På begge sider af skovvejen kan man få øje på dyr, der normalt ikke færdes på de kanter. Og ruller man vinduet ned, kan man høre øffen, skryden, gøen, vrinsken, kykkelikyy, høje fugleskrig og snakkende papegøjer, der bl.a. kan synge "Rapanden Anders fra Rinkenæs sogn" bedre end mange X-Factor deltagere.

For et lille halvt år siden flyttede 58-årige Susen von Warburg til det knapt fire hektar skov- og engområde, hvor hun har skabt non-profit organisationen Papegøjehotellet, hvor især den store grund nu er omdannet til en besøgsgård, der er et helt paradis for indleverede dyr af mange racer. Stedet indeholder også en hundeskole med undervisning, et hundesportscenter for genoptræning, hundepension for op til 10 hunde samt et opholdssted, "hotellet", for i nærheden af et halvt hundrede forskellige papegøjer af forskellig og sjælden art.

Det hele er ikke kommet fra ingenting. De seneste 10 år har hun haft et tilsvarende men mindre center for dyr i nød ved Gadstrup.

- Her i min skov har et par håndfulde håndværkere siden efteråret sidste år skabt gode rammer for mine forskellige dyr, siger Susan von Warburg, der altid har elsket dyr der efter et spændende og broget liv bl.a. som ung journalist og fotograf for Ugens Rapport, kastede sig over sin lidenskab - dyr og især dyr i nød. Hun har bl.a. også en baggrund som veterinærsygeplejerske og adfærdsterapeut.

Dyr i alle afskygninger
Her får hun dækket alle behov for kontakt med dyr. Her er, hold fast: Tre æsler, fem får, 11 geder, fire ponyer, fem fisk (Koi-karper), tre gæs, fem høns, tre kalkunkyllinger, seks katte, to hunde, fire små grise, hvoraf de to mindste er søde New Zealandske Kunekune-grise, samt et halvt hundrede papegøjer af forskellig art. Derudover har hun selv privat 12 store hunde.

- Næsten alle dyrene er blevet indleveret til mig f.eks. af Dyreværnet. Jeg kan slet ikke lade være med at tage imod kæledyrene, når ejerne ikke længere kan eller magter at passe dem, siger Susen Warburg.

Og hun gør ikke noget selv for at tiltrække sig opmærksomhed: - Folk finder mig på mystisk vis - men også dyrlæger henviser til mig eller for eksempel ringer, hvis de har dyreunger, der er blevet forældreløse.

.......
Læs hele historien om Susen von Warburgs paradis for nødstedte dyr i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk