24. maj 2019
Grafikeren Charlotte Binau er kommet på besøg på Grafisk Værksted, hvor hun skal lave nogle tryk. Motiverne har hun lavet på en folie. Jan Kiowski hjælper hende igang, bl.a. med at finde materialer frem og skære trykplader til. Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Grafikeren Charlotte Binau er kommet på besøg på Grafisk Værksted, hvor hun skal lave nogle tryk. Motiverne har hun lavet på en folie. Jan Kiowski hjælper hende igang, bl.a. med at finde materialer frem og skære trykplader til. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Kunst skal udfordre vores måde at se på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Kunst skal udfordre vores måde at se på
Ugeavisen Næstved - 06. november 2018 kl. 15:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Kunst er ophobning af materiale til ånd". Direkte adspurgt om hvad kunst er, kommer denne finurlige beskrivelse med det samme fra Næstved-kunstneren Jan Kiowsky, der nu i 30 år har været i front for Grafisk Værksted i Næstved.

Kunstspørgsmålet har han sikkert fået nogle gange før, og det er nok et lod, han må leve med. Han forklarer også, at kunst er det, kunstnere laver og kunstner er man, når man får anerkendelse af andre kunstnere og kunstkolleger, man sætter pris på.

- Kunst er dog ikke kun for indforståede. Den skal helst, når den er god nok, berøre beskueren umiddelbart og måske give stof til eftertanke, siger maleren, grafikeren, billedhuggeren og værkstedslederen.

Og kunst og kunstnerisk udfoldelse har været omdrejningspunkt for hele den 74-årige grafikers voksenliv, der med en opvækst i et helt almindeligt arbejderhjem i Espergærde ikke er født eller bestemt til en kunstnerisk løbebane.

- Kunstinteressen spirede under min uddannelse som helt ung til dekoratør i Magasin i København. Vi var så mange dekoratørelever, at skoleopholdet var i et lokale i varehuset. Her var en af lærerne den alsidige og anerkendte billedkunstner John Olsen, der bl.a. underviste os i tegning og perspektiv. Og det var utrolig inspirerende, siger Jan Kiowsky.

...
Læs hele portrættet i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk