13. juni 2021
Beboere på plejecenteret Birkevang i Herlufmagle bliver grebet af medicinkvinden Susan Starwing, der sætter gang i trommerytmerne. Fotos: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

Beboere på plejecenteret Birkevang i Herlufmagle bliver grebet af medicinkvinden Susan Starwing, der sætter gang i trommerytmerne. Fotos: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Indianere fangede beboere på Birkevang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Indianere fangede beboere på Birkevang
Ugeavisen Næstved - 14. juli 2020 kl. 12:00
Af Dorte Rye Silbo

En stamme af "danskindianere" var på en endagsturné og underholdt blandt andet på plejecenter Birkevang.

Spande og et sæt trommestikker kan gøre underværker. Det beviste en mindre gruppe beboere forleden ved plejecenteret Birkevang i Herlufmagle. Glæden var stor og takten blev bedre og bedre, da spande blev brugt som trommer.

Opsætningen er fuldendt med tipi, bålsted og festlige kostumer.

En stamme på tre "indianere" iført det rigtige outfit, fangede beboere med en indiansk trommeceremoni, en lille tipi og en "hest" i det fri ved plejecenteret i Herlufmagle.

Det var den fuldtidsbekæftigede omsorgsklovn Gitte Hansen, der er tilknyttet distrikt Nord, der var tovholder på eventen.

- Klovnen må i denne tid ikke komme ind i centrene, så jeg måtte finde på noget andet, fortæller Gitte Hansen.

Hun spurgte sin kunstnergruppe om de var med på idéen, og om de ville agere indianere.

Medicinkvinden fra Canada

Det ville de gerne. Dansk-canadiske Susan Starwing fra gruppen beskriver sig selv som medicinkvinde og hendes aner stammer da også fra den verden.

- Min tipoldemor var medicinkvinde på Lapland, fortæller Susan Starwing med sin canadiske accent.

Sammen med Per Groth Hansen og Kirit Grønvall fra kunstnergruppen havde de deres debut med levering af en indiansk trommeceremoni. Og det gik rigtig godt.

Sætter gang i følelserne

- Det er så skønt at se beboernes smil i øjnene og hvordan trommerne sætter gang i følelserne, fortæller de tre "indianere" ved Birkevang.

- Undersøgelser har vist, at trommelyde er populære, fordi det kan minde om dengang vi lå i maven og hørte vores mors hjerterytme, tilføjer Susan Starwing.

Gitte Hansen fortæller, at deltagernes følelser kan være alt fra "Hvad er det nu for noget pjat" til "Næh, det legede jeg også som barn".

- Da jeg fik ideen til trommeceremonien tænkte jeg, at det måske var for skørt. Og lige netop derfor valgte jeg at gennemføre. Der må ske noget anderledes og uventet. Det må bestemt være en del af et omsorgsklovnearbejde, smiler Gitte Hansen.

Indianerceremonien var denne dag begyndt på Symfonien i Næstved og skulle efter Birkevang videre til Røjleparken i Fensmark.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk