24. februar 2020
Holger Bech er glad for billedet af den minesprængte kutter. Foruden farfaren omkom også den 29-årige skipper  Frands Pedersen, der var født og opvokset på Svinø. Holger Bech håber, at nogle af skipperens efterkommer læser dette og henvender sig. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Holger Bech er glad for billedet af den minesprængte kutter. Foruden farfaren omkom også den 29-årige skipper Frands Pedersen, der var født og opvokset på Svinø. Holger Bech håber, at nogle af skipperens efterkommer læser dette og henvender sig. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Holgers farfar blev dræbt af mine på fiskekutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Holgers farfar blev dræbt af mine på fiskekutter
Ugeavisen Næstved - 16. juli 2019 kl. 10:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holger Bech kører rundt på sin Puch Maxi i Næstved. Han har fire, hvoraf en står i Esbjerg. Der bor hans søster, så den tidligere politiassistent er ofte helt tæt på en gammel historie, som optager ham.

Holger Bechs farfar, Torsten Hansen Bech, var nemlig blandt de fiskere ombord på fiskekutteren Elieser som gik ned 23. oktober i 1919. Det var tåget og dårligt vejr, da skibet pludselig ramte en løsdrivende mine fra 1. Verdenskrig. Kutteren sank og alle besætningsmedlemmer omkom.

- Min far var kun fem år, da ulykken skete, så jeg mødte jo aldrig min farfar. Og jeg nåede ikke at høre historien fra min far. Han fortalte ikke om det, siger Holger Bech.

Det var først i 2018 Holger Bech begyndte at interessere sig for sin farfar, og med hjælp fra sin svoger, som interesserer sig for slægtsforskning, lykkedes det at finde mange detaljer om det tragiske forlis - og hvad der skete.

...
Læs hele historien i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk