22. april 2019
Jan Hansen (tv.) har fået besøg af Klaus Østergaard fra tækkefirmaet. Begge nyder det smukke tag, der passer så godt til det gamle fiskerhus på Fjordvej. Bemærk rygningen der er lavet af ålegræs fra Bogø. Kragetræerne er håndhugget. Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Jan Hansen (tv.) har fået besøg af Klaus Østergaard fra tækkefirmaet. Begge nyder det smukke tag, der passer så godt til det gamle fiskerhus på Fjordvej. Bemærk rygningen der er lavet af ålegræs fra Bogø. Kragetræerne er håndhugget. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Fem tons strå på gammelt fiskerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Fem tons strå på gammelt fiskerhus
Ugeavisen Næstved - 09. oktober 2018 kl. 09:46
Af Per Witt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ejeren af et næsten 200 år gammelt hus i Appenæs har valgt at bruge en formue på istandsættelse. Strengt taget var det endnu ikke nødvendigt at lægge nyt tag, men en anbefaling fra en bekendt afgjorde, at Jan Hansen alligevel fik et firma tæt på Rødby til at lægge nyt stråtag på sit charmerende hus på Fjordvej i Appenæs. Det gamle fiskerhus, der kan dateres helt tilbage til 1825, ligger smukt på en lille sidevej til bygaden med udsigt til Susåens udløb og fjorden.

- Jeg kontaktede Klaus Østergaard, der har firmaet A´ Øllebølle Tæk i Errindlev tæt på Rødby. Han ville gerne give tilbud på opgaven, der bl.a. indeholdt nedtagning af det gamle tag opbygning af ny tagkonstruktion og lægning af nyt stråtag bl.a. med nydesignede kviste og kobberinddækning under vinduerne, forklarer Jan Hansen. Han har haft ejendommen i det gamle Appenæs i 30 år og aldrig tænkt tanken at rive det ned, bare fordi det er gammelt. Gennem årene har han stille og roligt ført det bevaringsværdige fiskerhus op til nutidig standard. Eksempelvis er hundredevis af trillebørfulde jord gravet ud med spade og kørt væk for at skabe ekstra lofthøjde og for at etablere gulvvarme i huset.

Tækkerør fra Lolland
- Vi har seks tækkefolk, der primært har deres daglige gang på Lolland og Falster, men det er dejligt, at det rygtes, at vi kan bruges på Sjælland også, siger Klaus Østergaard fra tækkefirmaet.

Da han havde fået entreprisen satte han tre af sine tækkefolk, der også er tømreruddannede, på opgaven, og de har over sommeren arbejdet i to måneder på fiskerhusets tag. Det synlige resultat er de fem tons nye strå på taget og fire nye og større kviste, der er bygget op fra grunden på eget tømrerværksted.

Det nye op til 35 cm tykke tag på Jan Hansens hus skulle gerne holde de næste 50 år, siger Klaus Østergaard.

...
Læs hele artiklen i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk