22. januar 2021
Så er der afgang. Gabby og Jense er spændt for og kusk og to af børnene holder tøjlerne undervejs. Fotos: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Så er der afgang. Gabby og Jense er spændt for og kusk og to af børnene holder tøjlerne undervejs. Fotos: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Børnene fik en herlig hestedag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Børnene fik en herlig hestedag
Ugeavisen Næstved - 29. juli 2020 kl. 10:02
Af Per Witt

Gabby, Jense, Henry, Almer og lille Jenny tog det i ophøjet ro, da de kom i fokus i sidste uge. De fik den helt store skønhedsbehandling og flettet "fluesmækkeren" - halen - og striglet pelsen så den stod flot og blank.

Skønhedsspecialisterne var 11 skolepiger og en enkelt dreng, der havde meldt sig til at bruge en feriedag sammen med frieserhestene og den lille pony Jenny hos Birthe og Flemming Møller på gården på Lille Tvedevej 15 øst for Næstved.

Det er fjerde år Birthe og Flemming Møller deltager i Aktive Feriedage, hvor skolebørn i alle aldre får en introduktion i en bestemt disciplin: Kørsel med tospand.

Helt stille elever

De indledende øvelser handlede ikke blot om at gøre de fem heste præsentable. Hoppen Gabby og vallakken Jense skulle også have seletøj på, for de var udvalgt til en tur med hestevogn og små kursister. Og børnene var helt stille, mens Flemming Møller viste dem og fortalte om, hvordan man lægger seletøjet på og spænder de forskellige remme og styretøj på hestene. Med til dette var bl.a. parrets barnebarn Sofie, der var kommet helt fra Vejle for at hjælpe til på dagen.

Hesteglade gengangere

Børnene var fra syv år og op til teenagealderen, og det blev hurtigt tydeligt, at heste for de flestes vedkommende er deres helt store passion. Seks af børnene var også med, da ægteparret Møller holdt "kusk for en dag" sidste år, og flere af børnene går i forvejen til ridning.

Da seletøjet var på plads, blev de to friesere trukket ud på gårdspladsen, hvor den store kørevogn stod parat.

- Husk nu at I aldrig må sætte jer op på vognen før kusken sidder på sin plads, for tænk på hvad der kan ske, hvis hestene stikker af uden kusk og med jer på vognen, forklarede Birthe Møller, mens børnene gyste.

Sad foran på skift

Flemming Møller var kusk på dagen sammen med børnene, der fik mulighed for at sidde foran med kusken på skift. De fik hver 20 minutters indføring i, hvad det vil sige at styre et par gevaldige heste på vejen. Undervejs på den to timer lange køretur blev der også tid til at spise en frokost, og tilbage på gården gik snakken om køreturen mens børnene lavede forskellige tegninger inspireret af dagens oplevelser. Efter fem timers intens introduktion i hestepleje og kørsel i det smukke landskab var det nogle godt trætte børn, der blev afhentet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk