13. august 2020
Adam Bentin Skov slår lige om lidt kegler, og han er vild med at spille billard. Felix Brysting Larsen ser til og venter spændt på det bliver hans tur. Fotos: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

Adam Bentin Skov slår lige om lidt kegler, og han er vild med at spille billard. Felix Brysting Larsen ser til og venter spændt på det bliver hans tur. Fotos: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billard med vikingelejr i frokostpausen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billard med vikingelejr i frokostpausen
Ugeavisen Næstved - 22. juli 2020 kl. 11:00
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mick Jørgensen, formand i Næstved Billard Klub, har gennem 20 år tilrettelagt en overraskelse, når børn svinger køen i billard ved Aktive Feriedage. I år var det et besøg i en privat vikingelejr.

Et skjold skal føres med blødt håndled, fortæller vikingen, alias Jacob Guldbrandsen til de 15 børn, der har tilmeldt sig Aktive Feriedages tilbud med fokus på billard i to dage.

”Billard-børnenes” frokostpause holdes i en privat vikingelejr på Trælløsevej 33 i Herlufmagle. Her er Jacob Guldbrandsen i gang med at instruere i vikingers færden. Til venstre ses Næstved Billard Klubs formand Mick Jørgensen og tovholder ved Aktive Feriedage.

Men lige nu er det ikke i billardklubben, ordene lyder. Det er nemlig i en have, der er omdannet til en vikingelejr på Trælløsevej 33 i Herlufmagle.

- Lyt godt efter for det samme gør sig gældende, når man spiller billard, supplerer Mick Jørgensen, der i 20 år har været tovholder ved Næstved Billard Klubs Aktive Feriedage.

Mick Jørgensen finder altid på en overraskelse til børnene, og det skal være noget anderledes.

- Jeg så et opslag på Facebook om, at nogen havde omdannet deres have til en vikingelejr, som var åben for alle. Og tænkte det må vi da prøve. Vi spiser da frokosten dér, fortæller Mick Jørgensen.

Først billard så frokost

Før frokost havde børnene svinget køen rundt om klubbens billardborde på Helgesvej i Herlufmagle.

Det var noget af en overraskelse for de 15 børn, der havde valgt billard på ferieskemaet, at frokosten skulles indtages på en vikingelejr.

10-årige Mathias Søgaard Larsen synes det lød sjovt at skulle spille billard, så han havde tilmeldt sig for første gang.

- Det er lidt svært at ramme kuglerne, men det er da meget sjovere end skulle sidde derhjemme ikke at lave noget, fortæller han.

Hans modstander ved bordet er Sacha Juhl Lading på 13 år. Det er fjerde år, hun er med, fordi hun synes, det er spændende, og hun kan godt lide koncentrationen. Samtidig deltager flere af hendes kammerater.

Fælleskab og konkurrence

Et andet sted i lokalet slår 12-årige Adam Bentin Skov kegler i dysten mod Felix Brysting Larsen på 13 år.

- Jeg synes fællesskabet er vigtigt, og jeg er vild med konkurrencen, fortæller Adam Bentim Skov, der spiller badminton fire gange om ugen. Hvis han havde mere tid, kunne det være sjovt at gå til billard. Men han kan heldigvis blive mættet lidt hjemme, hvor de selv har billard.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk