28. maj 2020
Sofia og Christian har fundet et godt læsetræ.
gallery icon

Se billedserie

Sofia og Christian har fundet et godt læsetræ.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2. c på skoleskovtur med bøger og madpakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2. c på skoleskovtur med bøger og madpakker
Ugeavisen Næstved - 29. april 2020 kl. 09:11
Af Tekst og foto: Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der holdes god afstand. Det er anden uge efter genåbningen af skolerne, og Kildemarkskolens lokaler efterlades tomme efter morgensamling med fællessang til Phillip Faber.

- Det er en god start på dagen, siger Marie Louise Petersen og konstaterer, at den nye måde at undervise på i coronakrisen har ført gode ting med sig. I dag går turen til Kalbyrisskoven igen, men 2. c har også været på Munkebakken, på den nye legeplads ved den fritlagte Suså og på toppen af åsen. Altsammen på gåben.

Det er bliver som regel til cirka syv kilometer og knap 10.000 skridt om dagen. 2. c er en klasse i god form. Her er ingen brok i geleddet. Der snakkes lidt om sidste gang turen gik til skoven, hvor matematikken blev omsat i at tælle anemoner indenfor et område på en kvadratmeter.

Kolonnen passerer Kongebryg på den gamle kaserne, og der gøres holdt ved en lysning i skoven, hvor der er plads til dagens undervisning i skyggerne af nøgne træer og lysegrønne bøgeskud.

Børnene samles til en kort introduktion til skovmatematik. Det er gruppearbejde - hvilket betyder at man hjælper hinanden. Det handler om at finde fem forskellige ting, der efterfølgende kan fremvises efter bredde og længde.

Grupperne slippes løs og det er ikke svært at finde blade, bark, træ, cigaretskod og en nyplukket anemone.

- Det er faktisk rigtig rart at opleve børnene på denne her måde. Vi ser nye sider af de børn, som stak lidt ud i den gamle hverdag, siger Marie Louise Petersen, mens hun betragter eleverne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk