11. august 2020
Annette Sjølund har indtaget Galleri Wenneberg Kunstapoteket i Køge med sit uglepar.
Annette Sjølund har indtaget Galleri Wenneberg Kunstapoteket i Køge med sit uglepar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugler indtager Køgegalleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugler indtager Køgegalleri
Ugeavisen Køge - 07. juli 2020 kl. 17:47
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevnskunsteren Annette Sjølunds detaljerige og udtryksfulde ugler har netop indtaget Galleri Wenneberg Kunstapoteket i Køge i sidste uge.

Kunstnerstafetten i det lille hyggelige galleri i gården bag Nørregade 8 er nu givet videre til Annette Sjølund, der er født og opvokset på Stevns, og som der har været rig lejlighed til at stifte lejlighed med hendes værker gennem de seneste mange år. I 20 år har hun således været fast deltager i det årlige kunstarrangement Åbne Atelierdøre i Stevns og Faxe.

Hun har interesseret sig for at tegne og male, siden hun var barn, og hun har i dag en bred, kunstfaglig uddannelse fra blandt andet Glyptotekets Tegneskole og Formgivningsskolen i Nykøbing Falster, lige som hun har læst Kunsthistorie på Københavns Universitet. I dag er hun en alsidig kunstner, der blandt andet har beskæftiget sig med landskabsmalerier, lige som hendes fascination af eksempelvis ugler og gamle dages pestlæger med de karakteriske "næbmasker" har givet udslag i den kunstneriske produktion i perioder. Desuden har hun gennem årene beskæftiget sig med flere forskellige udtryksformer og blandt andet også arbejdet meget med keramik de seneste 10 år.

- Annette er en kunstner, der hele tiden er i gang og hele tiden er på vej et nyt sted hen, siger Sidsel Wenneberg, der er indehaver af Galleri Wenneberg Kunstapoteket.

Her hænger Annette Sjølunds værker som udgangspunkt i juli og august, hvor kunstnerstafetten så gives videre til en ny kunstner. Galleriet åbnede tilbage i maj, og trods coronakrisen har Sidsel Wenneberg fået en god start i de nye rammer siden flytningen fra Gammelkjøgegaard.

- Der har været mange mennesker forbi, og vi tager selvfølgelig nogle forholdsregler i denne tid, så vi kan max være fire mennesker i lokalet ad gangen, fortæller hun.

Galleri Wenneberg Kunstapoteket har åbent lørdage samt efter aftale.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk