26. oktober 2020
Bryghuset Braunstein: Påskebryg 50 cl. 5,6%:

- Den dufter friskt af citrus og blomster. Det er ikke en tørstslukker men mere en nydeøl, der skal have lov til at komme ind og vende, forklarer Lars Jørgensen.

- Det er helt klart noget bitterhed. Det er ikke en IPA, men den er derhen af. Jeg ville ikke drikke den til noget sødt, for så ville kontrasten være for stor, siger Hans-Henrik Lærke.

- Jeg synes, den vil være god til frokost, men den er meget markant, så jeg ville ikke drikke mange af dem, siger Anders Spanggaard.
gallery icon

Se billedserie

Bryghuset Braunstein: Påskebryg 50 cl. 5,6%: - Den dufter friskt af citrus og blomster. Det er ikke en tørstslukker men mere en nydeøl, der skal have lov til at komme ind og vende, forklarer Lars Jørgensen. - Det er helt klart noget bitterhed. Det er ikke en IPA, men den er derhen af. Jeg ville ikke drikke den til noget sødt, for så ville kontrasten være for stor, siger Hans-Henrik Lærke. - Jeg synes, den vil være god til frokost, men den er meget markant, så jeg ville ikke drikke mange af dem, siger Anders Spanggaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Test: Her er påskens bedste øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Test: Her er påskens bedste øl
Ugeavisen Køge - 14. april 2019 kl. 07:37
Af Katrine Thorlund

Vi har prøvesmagt seks bud på årets påskeøl. Prøvesmagerne er Hans-Henrik Lærke, journalist på DAGBLADET, Anders Spanggaard, journalist på Erhvervsavisen Sjælland og Lars Jørgensen, journalist på OPLEV Sjælland. Se deres bedømmelser af øllene i teksterne til billederne.

Oprindelig var den danske påskebryg en Dobbelbock på omkring 8 procent. Den var inspireret af Salvator-øllen fra det bayerske Paulaner Brauerei, der blev etableret som et klosterbryggeri i 1634 af Paulaner-munke. I fasten op til påske drak munkene denne øl i stedet for at spise.

Ikke uden grund kaldes øl og specielt den maltrige Dobbelbock for flydende brød - udgangspunktet for både øl og brød er nemlig korn og gær. Nogle mener endda, at øl tilfældigt er opfundet ved bagning af brød i Mesopotamien for 7.000 år siden. Sidst i 1890'erne blev Salvator-øl, importeret af københavnske restauratører omkring påske, populært. Der var endda Salvator-fester på københavnske værtshuse. Bryggeriet Thor i Randers introducerede den første danske Salvator-øl i 1899. Fra 1905 bryggede Carlsberg denne øltype og kaldte den påskebryg.

Nu om dage er påskebryg ikke en fast ølstil, men næsten alle er lyse eller gyldne. Bock-ølstilen er stadig udbredt.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk