20. april 2021
En række frivillige gav en hånd i weekenden for at gøre Borup Kino klar til genåbningen.
gallery icon

Se billedserie

En række frivillige gav en hånd i weekenden for at gøre Borup Kino klar til genåbningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv måneder efter nedlukning: Borup Kino klar til at åbne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv måneder efter nedlukning: Borup Kino klar til at åbne igen
Ugeavisen Køge - 16. oktober 2020 kl. 06:27
Af Martin Rasmussen

Det er efterhånden syv måneder siden, publikum sidst strømmede ud efter at have set en film i Borup Kino, men nu er der endelig igen film på lærredet i den gamle biografsal.

Biografen på Lindevej lukkede i forbindelse med coronanedlukningen af Danmark tilbage i marts, men lørdag 17. oktober ruller filmen Vores mand i Amerika med Ulrich Thomsen og Mikkel Boe Følsgaard over lærredet og afslutter filmtørken i Borup.

Og rammerne for genåbningen bliver en gennemrenoveret biograf, for de frivillige bag biografen har brugt sommeren på en omfattende renovering af biografens gamle lokaler. Der er lagt nyt gulv i salen, der er indlagt gulvvarme og opsat ny beslysning, hele salen har fået en tur med malerpenslen, og så er der nye og blødere sæder klar til gæsterne.

De frivillige var samlet i sidste weekend for at sætte stolerækkerne op i biografen og gøre klar til genåbningen. De lagde ud lørdag klokken 10 med tre tætskrevne A4-sider fyldt med arbejdsopgaver, og i skrivende stund mangler kun enkelte detaljer, inden man er klar til at slå dørene op på lørdag.

Kæmpe opbakning
Maria Brünner, der er formand for foreningen Borup Kino, glæder sig over kæmpe opbakning fra lokalsamfundet. Mange frivillige har givet en hjælpende hånd, og også det lokal erhvervsliv har bakket projektet op. Den lokale Spar-købmand sørgede for frokost til de frivillige i arbejdsweekenden, GH Form gav kage, og massør Lykke Vedsted fra Kropsmassage.nu gav skulder- og nakkemassage til de trætte frivillige sidst på dagen.

- Det er helt fantastisk, at vi nu er nået så langt. Vi har Danmarks bedste frivillige - uden dem var det ikke muligt, siger Maria Brünner, der glæder sig til at kunne genåbne den lokale biograf, selv om biografverdenen endnu ikke er blevet helt sig selv.

- Udvalget er stadig lidt spinkelt. Vi havde tænkt at åbne med den nye James Bond-film, men den er jo udskudt til næste år. Alligevel synes jeg, at det er lykkes at sammensætte et godt program; primært med vægt på danske film, siger hun.

Der vil være nøjagtig 52 billetter til salg til hver forestilling indtil videre, da biografen er nede på halv kapacitet på grund af coronabegræsningerne. Desuden er der sørget for håndsprit i rigelige mængder, og man har desuden sørget for visirer og mundbind til de frivillige, der bemander biografen. fortæller Maria Brünner.

Søndag 25. oktober er der en særlig oplevelse i vente i Borup Kino. I forbindelse med fremvisningen af Vores Mand i Amerika får man således besøg af både producer Jonas Frederiksen og instruktør Christina Rosendahl bag filmen, som efter forestillingen fortæller om filmen og tager imod spørgsmål fra publikum.

Der er åbent hus i Borup Kino lørdag 17. oktober klokken 13-17.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk