23. januar 2021
Josefine Madsen / Køge Kommune
gallery icon

Se billedserie

Foto: Josefine Madsen / Køge Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: Højdepunkter fra dronningens besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: Højdepunkter fra dronningens besøg
Ugeavisen Køge - 29. maj 2019 kl. 17:30
Af Per Møller

Onsdag eftermiddag kl. 13.15 lagde H. M. Dronning Margrethe og besætningen på Kongeskibet Dannebrog fra kaj i Køge Havn.

arrow Læs også: Husker du sidste år: Dronningen på besøg i Køge

To hektiske men oplevelsesrige og festlige dage i Køge Kommune var vel overstået.

Besøget i Køge var Dronningens første stop på sommertogtet 2019 - og Majestætens første officielle besøg i Køge Kommune siden Køge bys 700 års jubilæum i juli måned 1988.

LørdagsAvisen fulgte Dronningens besøg tæt - lige fra det øjeblik Dronningen officielt gik i land på Køge Havn tirsdag kl. 10.00.

Forude ventede en travl tirsdag med karetkørsel fra Køge Havn til Rådhuset, hvor Dronningen bl.a. fik hilst på Køges byrådsmedlemmer og hvor hun også modtog Køge Kommunes gave - en mini-skulptur i bronze af skulpturen "Varme Hænder" som står udstillet på Åhavnen i Køge.

Efter besøget på Rådhuset gik turen videre i karet til Stationstorvet/Bjerggade til et besøg hos Center for Sundhed, Træning og Rehabilitering efterfulgt af Køge Kommunes officielle frokost på KØS Museet, hvor jo Dronningens smukke Gobeliner er udstillet.

Efter frokosten gik turen til besøg på Tapperiet, Køge Kyst området inden dagens rundtur i Køge sluttede med et besøg i Kjøge Mini-By, hvor Dronningen blev vist rundt og fik hørt om og set hvordan Køge tog sig ud i 1865.

Alt imens Dronningen aflagde besøg på Køge Rådhus, kunne de mange borgere der var mødt frem denne tirsdag opleve de smukke heste og få en snak med rytterne fra Gardehusarregimentets Hesteskadron. Ligeledes kunne borgerne senere på eftermiddagen opleve Livgarden spille på Torvet.

Kl. 19.30 sluttede dagens program med en reception for særligt indbudte på Kongeskibet Dannebrog.

Samtidigt med at der blev afholdt reception på Kongeskibet var havnepladsen omdannet til en summende festplads med bl.a. musikalsk underholdning og besøg af over 300 deltagere på Køge Atletiks "Dronningeløb" der udgik fra Køge Stadion og mål på Køge Havn.

Onsdag formiddag sagde en række medlemmer fra Køge og Omegns Garderforening god morgen til Dronningen, inden hun fortsatte det officielle program med en tur til Borup skole, efterfulgt af et besøg på Skandinavisk Transport Center og PostNord terminalen.

Sidste stop på besøget i Køge var i Karlemoseparken, hvor Dronningen bl.a. fik fortalt om Lommepengeprojektet.

Herfra gik turen tilbage til Køge Havn hvor Kongeskibet Dannebrog ventede på at sejle Majestæten videre på første del af sommertogtet 2019 - hvor Nyborg Kommune tager imod fredag den 31. maj.

LørdagsAvisen har samlet en billedserie med nogle af de mange højdepunkter fra Dronningens besøg. Tag en tur med rundt og se eller genoplev de glade minder.

Det sker med ordene - "Tak for besøget - og på gensyn".

De mange fotos du kan opleve i billedserien er taget af Thomas Olsen, Lars Skov, Martin Rasmussen, Katrine Thorlund, Per Møller, Køge Kommune ligesom private personer har været så venlige at bidrage til serien.

arrow Kommunens gave til Dronningen er inspireret af Prins Henrik
03. juni 2019 kl. 12:03 Opdateret: kl. 12:04
arrow Dronningens besøg: Her er læsernes bedste fotos
30. maj 2019 kl. 08:06 Opdateret: kl. 17:04
arrow Besøg hos Postnord: Nu kan dronningen trykke sit eget frimærke
29. maj 2019 kl. 17:25 Opdateret: kl. 15:53
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk