24. oktober 2020
- Bygningen er virkelig flot, men jeg kan ikke tage æren for, at den ser ud som den gør, konstaterer Michael Poulsen om Braunsteins Pakhus. Bygningen er blevet skabt i samarbejde med Køge Kyst. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

- Bygningen er virkelig flot, men jeg kan ikke tage æren for, at den ser ud som den gør, konstaterer Michael Poulsen om Braunsteins Pakhus. Bygningen er blevet skabt i samarbejde med Køge Kyst. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nyt forsamlingshus åbner i coronaens skygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nyt forsamlingshus åbner i coronaens skygge
Ugeavisen Køge - 29. september 2020 kl. 14:01
Af Henrik Førby Jensen

De lokale firmabiler holder på rad og række langs havnekajen ud for Pakhuset Braunstein ved Køges inderhavn. Håndværkerne er ved at lægge sidste hånd på arbejdet med byens nye forsamlingshus. Byggepladsen udfolder en myldrende aktivitet og den store sal er der ingen adgang. Det velduftende Junckers gulv pudses og hele vejen rundt om bygningen er tømrere godt i gang med at fastgøre et solidt trædæk, mens en murer glatter betonen på den sti, der fører op til hovedindgangen.

Åbningsdagen for bryggeriets 600 kvadratmeter store community house har været undervejs siden de første tanker blev gjort for fire år siden - og nu er der kommet malurt i bægeret.

Alt var således lagt an til et brag af en åbningsdag. Folkefest med skummende fadølshaner og smagsprøver på kvalitetsvarer fra Danmarks største whiskybar. De planer har coronaepidemiens begrænsninger imidlertid sat en effektiv stopper for.

Helbred over omsætning

I stedet kommer åbningen af Pakhuset Braunstein til at foregå stille og roligt med små arrangementer med maksimalt 50 deltagere fra medio november måned, konstaterer medejer Michael Poulsen. Som alle andre følger han coronaudviklingen nøje og ikke mindst myndighedernes anbefalinger. Med store konsekvenser. Trods øget efterspørgsel fra dagligvareforretninger må bryghuset indvidere notere en halvering af årets omsætning. Lokalerne har brandmyndighedernes tilladelse til arrangementer med ialt 300 deltagere - 150 i stueetagen og 150 deltagere på førstesalen. Men sådanne arrangementer har lange udsigter.

- Der bliver ingen Grand Opening med 1000 gratis fadøl, som vi havde planlagt. Det er da ærgerligt, men vi er sunde og raske. Og når det kommer til hensynet til folks helbred og forretning, så kommer forretningen altså i anden række. Det skal foregå ordentligt. Det lægger vi meget vægt på, pointerer Michael Poulsen.

Amerikansk vision

Visionen for forsamlingshuset kommer fra USA. Derfor betegner direktøren også huset som et "community house". I en dansk sammenhæng kommer den ombyggede kirke Absalon på Vesterbro tættest på de mange aktiviteter, som Braunstein håber vil udfolde sig i det nye hus. Fællesspisning, foredrag og yoga-hold er bare nogle få eksempler på aktiviteter, der kan lade sig gøre i en coronatid.

- Et hus er jo bare fire vægge og et tag - husets liv handler om de mennesker, der bruger det. Jeg håber, køgenserne vil tage huset til sig og det tyder interessen på. Vi har fået overvældende mange henvendelser fra folk og foreninger, fortæller Michael Poulsen.

I farten må han da også meddele en gruppe forbipasserende medlemmer af Køge Kajakklub, at det bliver svært at finde tid til deres julefrokost i november måned. De tre lokaler - den store sal, selskabslokalet og mødelokalet er alle booket flere måneder frem. Desuden får huset en kombineret cafe og butik med udsalg af bryggeriets produkter med direkte udgang til et udeareal, hvor man i sommerhalvåret kan spille petqanque eller bare sidde og nyde den gode udsigt.

Fortsætter rejsen

Michael Poulsen ser åbningen af Pakhuset Braunstein som en fortsættelse af en fantastisk rejse. Fra lille og lokalt bryghus og destilleri til en position med stor opmærksomhed fra ind- og udland. En position som da også har givet en solid indtjening at stå imod med i en hård krisetid.

- Vi eksporterer i dag til 24-25 lande og der er lang vej til vores kistebund. Det skal nok gå. Vi lever ikke længere af Køge, men hjertet er i Køge. Vi har en sjov historie, som vi gerne vil fortsætte med at fortælle uden at være nødt til at flytte rundt på produktionen. Og med 15.000 årlige gæster var vi simpelthen vokset ud af bygningen, forklarer Michael Poulsen om baggrunden for, at bryggeriet for fire år siden indledte samarbejdet med Køge Kyst om opførelsen af Pakhuset. Langs væggene på første sal er klassisk danske designstole fra firmaet Takt opstablet og på begge etager venter gulv-til-loft reoler lavet af birkefiner bare på at blive fyldt op med produkter og relikvier, der kan være med til at fortælle bryggeriet og byens historie. Målgruppen er et voksent publikum, der ikke kommer for at drikke sig en kæp i øret, men for at få en smagsoplevelse. Eller for at motionere eller blive klogere på et emne. Braunsteins publikumsorienterede aktiviteter passer som hånd i handske til Køge Kysts kultur- og bylivsstrategi, har bestyrelsesformand Jørgen Nue Møller udtalt.

For Michael Poulsen og broderen Claus Braunstein var det helt oplagt at gå ind i samarbejdet.

- Det var Køge Kyst, der henvendte sig til os. Jeg synes, bygningen er virkelig flot, men jeg kan ikke tage æren for, at den ser ud som den gør, siger en på én gang glad og frustreret direktør. Han tilføjer:

- Når det her er overstået holder vi en kæmpe fest. Jeg ville da ønske, at det var overstået i morgen, men frygter at det varer et godt stykke tid endnu.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk