24. oktober 2020
rpt
rpt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikerne har ordet: Kære regering, vi vil gerne hjælpe jer i det grønne arbejdstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne har ordet: Kære regering, vi vil gerne hjælpe jer i det grønne arbejdstøj
Ugeavisen Køge - 23. september 2020 kl. 11:43

Budgetforhandlingerne i Køge kommune er nu afsluttet, og om lidt starter forhandlingerne om både finansloven og transportsektoren mellem Regeringen og de øvrige partier i folketinget. Desværre er de grønne ambitioner bemærkelsesværdigt fraværende fra regeringens side.

I Køge, såvel som i resten af landet, har unge protesteret mod fraværet af politisk handling, der kan sikre en bæredygtig fremtid. Vælgerne har givet politikerne et grønt mandat, som de socialdemokratiske udspil desværre ikke afspejler.

I Enhedslisten er vi trukket i det grønne arbejdstøj og stiller med klare krav om, at der skal leveres på de flotte grønne løfter, så vi kan sikre omstillingen til en bæredygtig fremtid. Det er hævet over enhver tvivl, at det kræver øjeblikkelig handling, hvis vi skal stoppe den udvikling, der skubber vores klode mod kogepunktet.

Derfor møder vi op til forhandlingerne på Christiansborg med et krav om en gennemgående grøn omstilling af transporten, der står for cirka en fjerdedel af den samlede udledning af CO2 i Danmark.

Nationalt vil vi omstille færger og tung transport og udfase benzin- og dieselbilerne, så salget af nye biler på fossilt brændstof stopper i 2025. Vi vil fremme elbilerne gennem investeringer i ladestandere og økonomiske tilskud og vi vil skabe en grøn, bedre og billigere kollektiv transport med investeringer over de næste 10 år på 40 milliarder. De skal blandt andet skal gå til at sænke billetpriserne med 30 %, til investeringer i kollektiv transport i yderområderne og til at skabe bedre rammer for omstillingen i kommunerne. Vi vil afsætte en milliard stor pulje, som kommunerne kan søge til cykelprojekter og vi vil give kommunerne muligheden for selv at styre udledningen fra vejtrafikken ved, blandt andet, at kunne lave skærpede miljø- og nul-emissionszoner.

Vi kan dog allerede nu tage en række grønne redskaber i brug lokalt. Derfor har vi knoklet i budgetforhandlingerne i Køge for at gøre det lettere at fravælge bilen, ved at skabe bedre forhold for cyklister og ved at styrke den kollektive trafik. Vi tager med det indgåede budget de første skridt, ved igen at afsætte en million til klimaområdet og en pulje til trafiksikkerhed. Vi har også sikret halvanden million til naturen. Der er dog fortsat brug for flere initiativer, hvis vi skal sikre omstillingen til en bæredygtig fremtid. Derfor knokler vi videre for bedre kollektiv trafik, etablering af et net af bycykler samt bedre færdselsundervisning på skolerne, så rammerne for at eleverne kan cykle i skole bliver forbedret markant.

Niels Rolskov, byrådsmedlem for Enhedslisten i Køge og Mathilde Vinther, folketingskandidat for Enhedslisten i Køge

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk