26. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Skærm børnene fra politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Skærm børnene fra politikerne
Ugeavisen Køge - 30. september 2020 kl. 06:21

Folkeskolen i Danmark er en grundskole, et sted hvor børn får færdigheder, lærer livets grundlæggende færdigheder. Når man er barn i folkeskolen, er man i færd med at forstå verdenen. Man lærer om atomer, jernalderen og læser Tove Ditlevsen. Man tilegner sig færdigheder, så man kan begå sig i samspil med andre og forstå, hvilken kultur vi kommer fra, og hvordan man navigerer.

Det er bevist, at angst, ensomhed og frustration blandt børn er et problem, som vi skal tage alvorligt, og noget vi skal tage os af.

Derfor, når jeg læser, at der findes politikere (gerne venstrefløjen), der vil indskrive FN's verdensmål i læringsmålene i alle fag for de danske folkeskoler, så bliver jeg bekymret. Vi kan ikke både vise sympati og forståelse for pres, som mange elever forsøger at sætte ord på, og så samtidig sende et "voksen-problem" ned i børnehøjde.

Politik og politiske målsætninger må, uanset hvor sympatiske og vigtige de er, aldrig blive presset ned over hovedet på børnene, der har rigeligt at gøre med at lære historien, kulturen, sig selv og hinanden at kende. De har ikke et ansvar for de kæmpestore problemer, som politikere, forskere og erhvervsfolk kæmper med at forstå, og som de ikke har kunne finde svarene på i årevis.

Lad os stå sammen og værne om barndommen, grundskolen og sige fra for de politikere, der vil presse politiske kæpheste ind i klasselokalet.

Lad børnene være børn. De skal nok nå at blive voksne, barndommen kan ikke genudsendes.

Jeppe Lindberg
Liberal Alliance

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk