19. maj 2021
Mathilde Vinther er i fuld gang med at lære Køgeområdet bedre at kende, efter hun netop er blevet valgt som folketingskandidat for Enhedslisten i kredsen.
Mathilde Vinther er i fuld gang med at lære Køgeområdet bedre at kende, efter hun netop er blevet valgt som folketingskandidat for Enhedslisten i kredsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny folketingskandidat vil lære Køge at kende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny folketingskandidat vil lære Køge at kende
Ugeavisen Køge - 29. marts 2019 kl. 09:39
Af Martin Rasmussen

25-årige Mathilde Vinther skal have Køge og Lejre ind under huden på rekordtid i de kommende måneder. Hun er netop blevet valgt som Enhedslistens folketingskandidat i kredsen, der dækker de to kommuner, og med et folketingsvalg lige rundt om hjørnet, så er der ikke længe til at lære området at kende.

Derfor har hun sat sig for at nå ud til alle dele af sin nye kreds inden valget for at tale med så mange som muligt. Det sker blandt andet gennem besøg på Køge Gymnasium og ved deltagelse ved et lokalt debatarrangement i denne uge, men det bliver blandt andet også ved ganske enkelt at gå fra dør til dør og møde folk.

"Mange har svært ved at se meningen i at stemme, fordi politikerne føles rigtig langt væk. Derfor er det en rigtig god måde at komme i dialog med folk og lære et område at kende at gå ud og banke på døren hos folk og invitere dem til at være med til at gøre noget ved det, de oplever af problemer," siger Mathilde Vinther, der afløser Rosa Wittrup som partiets kandidat i Køge-Lejre-kredsen.

Mathilde Vinther stammer oprindelig fra Jylland og læser i dag til folkeskolelærer i København. Hendes politiske engagement blev vækket for 10 år siden af en af de politikere, der i høj grad har sat Enhedslisten på det politiske landkort, Johanne Schmidt Nielsen. Det skete, da hun stod på tv og forsvarede de irakere, der havde søgt tilflugt i Brorsons Kirke tilbage i 2009, inden politiet ryddede kirken.

"Det vækkede noget, fordi det var et glimt direkte ind i urimeligheden i verden. Jeg husker, at jeg tænkte, at vi har det meget godt i Danmark - hvorfor kan vi så ikke hjælpe mere. Bagefter skrev jeg til Johanne Schmidt Nielsen for at komme i praktik hos hende i 8. eller 9. klasse," husker Mathilde Vinther.

"Jeg meldte mig også ind i partiet og skrev mit første læserbrev i den periode. Det havde titlen "Bertel ud af osteklokken," husker hun med et smil. Bertel var naturligvis den daværende undervisningsminister med efternavnet Haarder, og det blev ikke mindst også uddannelsespolitikken, hun siden engagerede sig i.

Siden kom hun på gymnasiet i først Århus og siden København, og hun blev undervejs blandt andet valgt som formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

"Uddannelsespolitik fylder meget for mig. Det er et af de største og bedste redskaber til at skabe lighed i samfundet," siger folketingskandidaten, der allerede har taget hul på arbejdet med at lære området at kende.

"Jeg er beæret over valget af mig som kandidat, og glæder mig til at føre valgkamp for et mere retfærdigt og et mere bæredygtigt samfund," siger Mathilde Vinther.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk