2. december 2020
Musikforeningen Bygningen inviterer til arrangementet Nashville Nights i slutningen af måneden.
gallery icon

Se billedserie

Musikforeningen Bygningen inviterer til arrangementet Nashville Nights i slutningen af måneden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nashville Nights på Bygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nashville Nights på Bygningen
Ugeavisen Køge - 12. august 2020 kl. 17:29

Nashville Nights bringer i efteråret store amerikanske og danske sangskrivere rundt i landet til intime og underholdende koncerter med sangskrivning i fokus.

Et af stoppene er i Køge, hvor Musikforeningen Bygningen torsdag 27. august er vært for arrangementet. Nashville Nights er en koncertrække, der bygger på konceptet 'Writers Round', som stammer fra Nashville. 'Writers Round' er en elsket og integreret del af countryscenen i USA, og går ud på at invitere sangskrivere på scenen til at præsentere og fortælle om deres sange.

Publikum får på den måde mulighed for at høre sange - mange indspillet af store stjerner - leveret uden indpakning og af de sangskrivere, som oprindeligt skrev dem.

Sanger og sangskriver Stefan Mørk introducerede ideen med stor succes ved tre små koncerter sidste år, og til efteråret kan man nu i større skala opleve prisvindende country-sangskrivere fra Danmark og USA sætte hinanden stævne på i alt ni danske scener. Til Nashville Nights 'writers round' er der tre sangskrivere på scenen ad gangen - to amerikanske og en dansk. De spiller tre-fire runder, hvor de i hver runde skiftes til at spille en af deres sange og fortælle historier. Efter en pause skiftes de tre ud med tre nye sangskrivere, som så spiller og fortæller i tre-fire omgange.

- I efteråret 2019 testede jeg 'writers round'-formatet af i Danmark sammen med to sangskriverkolleger fra Nashville, Blue Foley og Cheley Tackett. Vi spillede tre shows i henholdsvis Middelfart, på Stevns og i København. Alle med kæmpe fremmøde og helt fantastisk feedback. Publikum elskede det "stripped down" format, hvor sangskrivere selv fremfører deres sange og fortæller historierne bag, og det er sangskrivere fra Nashville bare rigtig gode til, fortæller Stefan Mørk.

Blandt de medvirkende sangskrivere er dansk-amerikanske Tamra Rosanes, der er kendt som Danmarks ukronede countrydronning. Stefan Mørk er også på plakaten, og de får selskab af amerikanske Terri Jo Box, Blue Foley, Cheley Tackett og Trick Savage, der alle har solide country-cv'er med eksempelvis grammynomineringer og sangskrivning for en række store countrynavne bag sig. Ikke alle optræder dog til alle events - følg Nashville Nights på FB for at tjekke de præcise line-ups.

Billetter kan købes via www.bygningen.dk.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk