6. juni 2020
Kirke- og kulturmedarbejder i Køge Kirke, Mette Nielsen, markerer afstandskravene med tape. Foto: Martin Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Kirke- og kulturmedarbejder i Køge Kirke, Mette Nielsen, markerer afstandskravene med tape. Foto: Martin Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirkerne genåbner efter måneders coronalukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkerne genåbner efter måneders coronalukning
Ugeavisen Køge - 19. maj 2020 kl. 19:14
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra mandag 18. maj blev der igen mulighed for at tage del i kirke- og troslivet i folkekirken og andre trossamfund. Det følger af aftalen mellem regeringen og alle Folketingets partier om anden fase af en genåbningen af Danmark.

Det betyder blandt andet, at Køge Kirke inklusiv kirkekontoret genåbnede i denne uge. Den første gudstjeneste efter lukningen med deltagelse af alle tre præster finder sted på Kristi Himmelfartsdag fra klokken 10, og så vil der også være højmesse på søndag.

Arrangementer som spisning for enlige mænd, kirkeyoga og koncerter vil stadig være udsat på ubestemt tid, men til gengæld kan man gennemføre årets konfirmationer 13. og 20. juni.

- Der bliver konfirmeret lidt over 80 konfirmander de to dage, og vi har valgt at konfirmere dem klassevis. Det betyder, at alle kan få gæster med i kirken. Der er vi priviligerede, fordi vi har god plads, siger kirke- og kulturmedarbejder Mette Nielsen.

Fokus på afstand
Der vil fortsat være restriktioner på antal mennesker og afstand mellem hver enkelt i kirken. Der skal være fire kvadratmeter pr. person, og det betyder, at der kan være op til 200 mennesker i kirken ad gangen i den kommende tid.

Det betyder i praksis, at nogle kirkebænke vil være spærret af, og der vil være afstandsmarkører rundt omkring i kirken - blandt andet i forbindelse med nadver.

- Jeg glæder mig inderligt over, at danskerne igen kan tage del i kirke- og troslivet som en del af anden fase af genåbningen af Danmark. Også selv om vi må indstille os på, at det ikke bliver på samme måde, som vi er vant til. Det er vigtigt, at både folkekirken og andre trossamfund er bevidste om at følge retningslinjerne nøje. Og jeg opfordrer stadig alle til at bruge den sunde fornuft og anlægge et forsigtighedsprincip, når man lokalt går i gang med at planlægge aktiviteter igen, siger kirkeminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse om genåbningen.

De udarbejdede retningslinjer beskriver nærmere, hvordan åbningen kan ske sundhedsmæssigt forsvarligt - herunder med forholdsregler i forbindelse med for eksempel nadver.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk