1. december 2020
Braunstein vandt flere medaljer ved San Francisco World Spirits Competition.
Braunstein vandt flere medaljer ved San Francisco World Spirits Competition.
Foto: //TT-Film
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt whisky-guld til Braunstein varmer i krisetider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt whisky-guld til Braunstein varmer i krisetider
Ugeavisen Køge - 24. maj 2020 kl. 06:51

Både Braunstein Single Malt whisky og Braunstein Danica Gin vandt guldmedalje i San Francisco World Spirits Competition. Nyheden skabte stolthed og glæde på mikrodestilleriet på Køge Havn, da resultaterne fra San Francisco blev offentliggjort for nylig.

- Vi kan virkelig mærke krisen, men vi har aldrig mistet troen på fremtiden. Nu har vi så fået den fornemme smagsvurdering på to af vores whiskyer, og det er god markedsføring og et godt rygstød. Vi er meget stolte over den anerkendelse, siger Michael Braunstein.

De to guldvindende whiskyer er normalt kun udbudt til internationalt salg, og danskerne må i lufthavnen for at købe dem. Men i de næste 30 dage vil begge eksport-whiskyer være til salg for alle på shop.braunstein.dk. I efteråret vil man også kunne smage de gyldne dråber i Danmarks nok mest velassorterede whiskybar, når Braunstein efter planen åbner det nye community house på Køge havn.

Uofficielt verdensmesterskab
San Francisco World Spirits Competition er det tætteste, man kommer på et verdensmesterskab inden for whisky, gin, rom og anden spiritus. Medaljeoverrækkelsen var i år skubbet fra marts til maj på grund af corona-krisen.

Konkurrencen i San Francisco har en 20-årig historie og i år deltog over tre tusind forskellige spiritusser, der blev bedømt af 40 højprofilerede ekspertdommere, som blindsmager for at sikre en objektiv evaluering. Når samtlige dommere placerer en whisky i guldkategorien, så kalder man det en dobbelt-guld.

- I forhold til mange af vores amerikanske kolleger er vi ikke hårdt ramt af krisen. Mange destillerier må simpelthen lukke. Vi er heldigvis en del af et stærkt samfund, hvor vi passer på hinanden, og det kan vi mærke, siger whiskypioneren fra Køge, hvor navnlig lukningen af restaurationslivet og festivalerne gør ondt.

- Vi fik en opfordring fra officiel side til at bidrage med produktion af håndsprit. Det gjorde vi for at give en hånd med i krisehåndteringen, men nu er det et lukket kapitel. Vores hjerter banker for at lave øl og whisky, og det er vi også meget bedre til. Når vi kigger fremad glæder vi os til at supplere online handel med det sociale liv sammen med vores kunder og gæster, siger Michael Braunstein.

E-handel med mere
Hos Braunstein er det e-handelen på shop.braunstein.dk, der har holdt omsætningen delvist oppe. Men det har ikke tilnærmelsesvis opvejet omsætningstilbagegangen på andre områder.

- Vi glæder os rigtig meget til igen at byde køgensere og andre gode mennesker indenfor. Både til efterårets whiskyfestival og til det nye hus, som lige nu er ved at skyde op nede hos os, siger Michael Braunstein.

I det uofficielle verdensmesterskab løb Braunstein ikke alene med to dobbelte guldpå Danica whisky. Det blev også til guld til Braunstein Danica Gin og Braunstein Library Collection 20:1, mens Braunstein Library Collection 19:2 og Braunstein Edition 11 fik sølv.

Alle medaljevinderne kan man købe i Braunsteins web-shop. Når den nye whiskybar åbner, kan man smage dem hos Braunstein på Køge Havn.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk