28. maj 2020
Johannes Jensen holder humøret oppe og driver sin virksomhed sammmen med sin hustru Inger på 54. år. Foto: Henrik Førby jensen
gallery icon

Se billedserie

Johannes Jensen holder humøret oppe og driver sin virksomhed sammmen med sin hustru Inger på 54. år. Foto: Henrik Førby jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Botanisk oplevelse syd for Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Botanisk oplevelse syd for Køge
Ugeavisen Køge - 15. maj 2020 kl. 11:50
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i en ellers grå og trist coronatid er foråret sprunget ud i fuldt flor. Ikke mindst hos Gartneriet Jensen i Herfølge, hvor man ifølge indehaver Johannes Jensen finder Danmarsk største samling af Fuchsia og Pelargonium og masser af andre sjældne planter. Der sælges stiklinger, større planter og tilbehør i et 1000 kvadratmeter stort væksthus.

- Vi har 12000 forskellige typer perlagonier og importerer hvert år nye stiklinger hjem fra Birmingham. Vores mest populærer er denne Honey Wood Suzanne, men ellers er det forskelligt: Nogle foretrækker de lyse farver og nogle vil have noget med knald på. Parlagonier er meget populære blandt de unge, for de kræver ikke så meget og man har stor glæde af dem i lang tid. Den her plante er for eksempel 30 år gammel, fortæller fortæller den 75-årige gartner.

Han driver gartneriet på 54. år sammen med sin hustru Inger og har i modsætning til de fleste erhvervsdrivende haft åbent hele foråret - også de seneste måneder, hvor coronakrisen har hærget verden.

- Vi har haft åbent lige siden jul og det er gået nogenlunde. Folk skal jo have noget at lave derhjemme - de kan jo ikke tage ud at rejse. Men det er klart, at folk er lidt tilbageholdende, siger han.

Gartneriet kan iøvrigt byde på en dejlig botanisk oplevelse for hele familien og tilbyder vinteropbevaring af kundernes planter - et såkaldt plantehotel.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk