13. juli 2020
Ny styrelse skal ligge i Køge, mener Marie Stærke.
Ny styrelse skal ligge i Køge, mener Marie Stærke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Køge er det oplagte sted for ny statslig styrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Køge er det oplagte sted for ny statslig styrelse
Ugeavisen Køge - 03. juni 2020 kl. 10:40
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Coronakrisen fører efter sommeren til oprettelsen af en ny statslig styrelse, der først og fremmest skal stå for koordinering af testkapacitet og forsyning af værnemidler til Danmark i lignende krisesituationer.

Og den ny styrelse skal ligge i Køge. I hvert fald hvis man spørger borgmester Marie Stærke, som mener, at det nordlige Køge af flere grunde er et stærkt bud på placeringen af den nye styrelse.

- Køge er det oplagte sted til den nye styrelse. Vi har høje ambitioner på sundhedsområdet, en god placering, gode ansættelsesmuligheder og kan tilbyde en oplagt sammenhæng med universitetssygehuset, siger Marie Stærke.

Køge Kommune har ledige erhvervsarealer i Bellingeparken ved Lykkebækvej - lige over for sygehuset. Her ligger der i forvejen også et sundhedshus. Området er allerede lokalplanlagt og lige til at gå til. Dertil kommer nem adgang til både motorvejen og offentlig transport på Ølby Station og Køge Nord Station.

Salgstale til ministeriet
Køge Kommune har i den forgangne uge sendt en henvendelse til Justitsministeriet, som den nye styrelse kommer til at høre under.

- Du kan kalde det en slags reklamefremstød, hvor vi forklarer, hvorfor Køge er det oplagte sted for den nye styrelse, smiler Marie Stærke, som måske kan finde en allieret i regionsrådsformand Heino Knudsen i bestræbelserne på at huse den nye statslige styrelse.

Region Sjælland fremhæver i hvert fald også regionen som det mest velvalgte sted til den nye styrelse - og det formentlig betragtelige antal arbejdspladser der følger med.

- Vi kan finde en god placering til den nye styrelse, så den hurtigst muligt kan flytte ind og starte sit arbejde. Region Sjælland ligger centralt og godt placeret i forhold til København, og så er Region Sjælland den region, der har færrest statslige arbejdspladser i forhold til antal indbyggere. Derfor mener jeg også, det vil være oplagt at flytte de statslige arbejdspladser til vores region, siger Heino Knudsen i en pressemeddelelse.

Antallet af statslige arbejdspladser i forhold til indbyggere i de fem regioner er lavest i Region Sjælland med 379 arbejdspladser per 10.000 indbyggere, mens Region Hovedstaden topper med 682 ifølge en opgørelse fra 2018.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk