10. august 2020
Verdensmesterskabet i New York var en kæmpe triumf - og stod i skærende kontrast til den svære tid med angst og depression.
gallery icon

Se billedserie

Verdensmesterskabet i New York var en kæmpe triumf - og stod i skærende kontrast til den svære tid med angst og depression.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bodybuilding blev vejen ud af mørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bodybuilding blev vejen ud af mørket
Ugeavisen Køge - 27. juli 2020 kl. 17:07
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I begyndelsen af juli måned åbnede Majken Ludvigsen skønhedsklinikken Beauty & Soul ved en succesfuld reception på Hovedgaden 56E i Borup - men den nybagte indehaver har også overskud til at dyrke en mere en almindeligt krævende hobby: bodybuilding på højeste, internationalt niveau.

Hvordan opstod din interesse for bodybuilding?

- For seks år siden skete der en masse ting, der fik mig til at gå ned med angst og depression. Jeg lå i sengen med gardinerne trukket for om dagen og en af mine veninder kom mange gange og sagde; "nu står du altså op". Hun var med til at løfte mig op. Jeg har altid trænet og på et tidspunkt så jeg på Facebook, at der var én, der tilbød træning, hvis man trængte til at tabe sig 20 kilo. Jeg skrev til ham, at jeg ikke havde brug for at tabe mig 20 kilo - jeg havde simpelthen bare brug for et spartk bagi. Og så begyndte jeg at træne - og han var en fantassstisk god træner. Efter et halt års tid spurgte han, om jeg ikke skulle træner op til at komme op på scenen. "Jeg tror, du kan blive rigtig god", sagde han.

Og det kunne hun faktisk så godt, at hun i dag er regerende verdensmester i bodybuilding i den naturlige klasse WMBF, som står for Worlds Natural Bodybuilding Federation. Titlen blev erobret ved VM i New york i november 2019. En stor oplevelse og hård oplevelse.

- Har du en oplevelse med din hobby, som har gjort særligt indtryk på dig?

- Jamen det er jo mit verdensmesterskab. Det at stå på scenen ved VM og få guldmedaljen. Mesterskaberne blev gennemført i et kobngrescenter på bare én dag og det var noget af et maraton. Jeg var på scenen første gang klokken 5.30 om morgenen og sidste gang klokken lidt over 02 om natten. Det var fedt, men det gik faktisk først op for mig, at jeg var verdensmester, da vi kom hjem til Danmark. Naboerne havde lavet en rød løber op ad trappen til vores lejlighed og havde dekoreret døren. Det var så sødt. Men dagene op til konkurrencen var rigtig hårde. Jeg var helt nede på en fedtprocent på fem-seks stykker, da jeg gik på scenen. Jeg er 163 centimeter og vejede 52 kilo. I flyet på vej til New York var der én, da sad og skrælle en appelsin og jeg begyndte simpelthen at græde. Jeg havde lyst til at opgive det hele - så meget havde jeg lyst til den appelsin, husker hun.

Hvor meget tid bruger du på din hobby?

- Jeg træner cirka halvanden timer om dagen, men kosten er jo også en stor del af det. Med indkøb og madlavning bruger jeg vel cirka tre timer hver dag, men man laver jo mad uanset hvad. Op til konkurrencer træner jeg desuden desuden 45 minutters kardio (pulstræning red.) om morgen - og så er der styrketræning om eftermiddagen.

Hvad giver det dig at dyrke bodybuilding?

- Træningen gør mig glad. Den udløser endorfiner. Det giver overskud og energi. Og det er jo dét, der fik mig ud af det sorte hul. At man så får en flot og stærk krop ud af det, gør det jo bare endnu bedre.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk