10. august 2020
Auri Skarbalius forudser en historisk stærk 1. division til næste år - den ambitiøse målsætning er en placering i top 6 i den historisk stærke 1. division. Her er han i samtale med Jean Claude Bozga - en af de spillere, der nu er fortid i HB Køge truppen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Auri Skarbalius forudser en historisk stærk 1. division til næste år - den ambitiøse målsætning er en placering i top 6 i den historisk stærke 1. division. Her er han i samtale med Jean Claude Bozga - en af de spillere, der nu er fortid i HB Køge truppen. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Auri Skarbalius om næste sæson: Drømmen er top seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auri Skarbalius om næste sæson: Drømmen er top seks
Opdateret 29. juli 2020 kl. 10:08
Ugeavisen Køge - 28. juli 2020 kl. 14:52
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dybt inde i kampens overtid lykkedes det søndag eftermiddag topscorer Martin Koch at udligne gæsterne fra Næstveds 2-1 føring. Dermed gentog Koch sidste års 17 sæsonscoringer og HB Køge undgik at slutte sæsonen med tre nederlag på stribe. Både kampen mod nedrykkerne og sæsonen som helhed har dog været for ujævn, indrømmer cheftræner Auri Skarbalius.

- Kampen mod Næstved var simpelthen vores sæson i en nøddeskal: Vi skaber mange chancer, men skal have hjælp fra et selvmål for at komme på tavlen. Og defensivt gør vi mange ting rigtigt, men begår store, personlige fejl, påpeger Skarbalius.

HB Køge slutter sæsonen på niendepladsen efter en hektisk kamp for at undgå nedrykning - og nu er det tid til at se frem mod næste sæson, der byder på en historisk stærk første division. HB Køge skal således op mod etablerede Superliga klubber som Esbjerg, Hobro og Silkeborg - fra den anden ende slutter Helsingør sig til det gode selskab.

I det lys opstiller cheftræneren tre scenarier:

- Ser man på budgetterne, tror jeg næste år kommer til at sætte rekord for 1. division. Lørdag vedtog vi næste sæsons målsætning og drømmen er at slutte i top seks. Det er et ambitiøst mål. Et godkendt resultat er at slutte midt i rækken og det vil være acceptabelt at undgå nedrykning. Der vil være cirka seks hold, der alle vil have som målsætning at rykke op og der vil være cirka ti hold, der har top seks som målsætning - det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre for allesammen, siger han.

Søndagens kamp bød på en følelsesladet afsked med Martin Vingaard, ligesom HB Køge også siger farvel til Jean Claude Bozga og Christian Overby. Der bliver bruge for nye kræfter til den kommende sæson og HB Køge har antennerne ude, forsikrer Auri Skarbalius.

- Vi har en ung og talentfuld trup med et stort potentiale, men vi har faktisk kun tre spillere på 23- til 28 år. En alder hvor har prøvet noget og ved, hvad det handler om. Hvor man er helt på toppen. Jeg vil også gerne have mere konkurrence på stopperpositionen og i transfervinduet vi kigger vi også på Martin Vingaards 6'er position, fortæller cheftræneren.

Med anførerens karrierestop er der brug for rutinerede kræfter, der kan være med til at give holdet stabilitet og modstandskraft i svære perioder. HB Køge har da også skrevet kontrakt med en velkendt og erfaren spiller, fortæller Auri Skarbalius.

Eddi Gomes spillede i Køge i 2013 og blev efter et år købt af Esbjerg fB. Efter bare et halvt år købte kinesiske Henan Jianye FC købte ham fri af kontrakten. I februar 2018 skiftede han til islandske FH Hafnarfjördur.

- Ham har vi store forventninger til. Han kender klubben og har spillet i Superligaen og i udlandet. Han er en lederfigur på en god måde både på banen og i omklædningsrummet, fortæller Auri Skarbalius.

Han har oplevet en sæson, hvor mange ting er lykkedes, men hvor det har knebet med stabiliteten. Mentalt har holdet dog vist en styrke, som giver træneren tro på en god 21/22-sæson.

- Jeg må rose drengene, for de har rejst sig igen og igen og vi ramte på et tidspunkt en stime med syv kampe uden nederlag. Det er vigtigt, når du er inde i en nedrykningskamp. Vi kalder det "Bounce back". Vi slår igen, når vi møder modgang. Reaktion og aktion. Vi rejser os hver gang. Det handler om det mentale arbejde og det handler om arbejdspladskultur. Vi siger til spillerne: "Nyd nu, at I er blevet så gode til det her, at I kan få løn for det - og få det bedste ud af det". Det er et enormt spændende arbejde, som jeg glæder mig til at fortsætte, siger træneren.

Auri Skarbalius vendte tilbage til HB Køge i løbet af sæsonen med den opgave at hjælpe holdet med at undgå nedrykning. Den mission lykkedes og selvom hans kontrakt faktisk udløber til nytår, håber Skarbalius at forlænge aftalen med klubben.

- Absolut. jeg nyder at være her og samarbejdet med Per Rud. Jeg ser frem til at fortsætte vores gode arbejde.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk