22. juni 2021
Foto: evanfoto.dk
gallery icon

Se billedserie

Foto: evanfoto.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åben stald og opvisning: Mød gardehusarerne på Køge Marina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åben stald og opvisning: Mød gardehusarerne på Køge Marina
Ugeavisen Køge - 23. maj 2019 kl. 09:00
Af Martin Rasmussen

I forbindelse med Dronning Margrethes besøg i næste uge vil også Gardehusarregimentets hesteskadron og Den Kongelige Stald-etat lægge vejen forbi Køge, og mens dronningen har to dage i Køge, så vil gardehusarerne være her ikke mindre end fire dage.

arrow Læs også: Planen er klar: 60 sider drejebog for dronningens besøg

Og der bliver fine muligheder for at opleve gæsterne. Alle interesserede inviteres nemlig til åben stald søndag 26. maj klokken 16.30-18.00. Begivenheden finder sted på Køge Marina, hvor gardehusarerne sætter de transportable stalde op under hele besøget. I forbindelse med åbent hus-arrangementet bliver det muligt at besøge staldene, se hestene og tale med de værnepligtige, der om tirsdagen skal eskortere dronningen på karetturen gennem Køge. Det bliver også muligt at få et nærmere kig på selve kareten, når Den kongelige stald viser kareten frem og fortæller om dagligdagen i de kongelige stalde.

Desuden inviterer gardehusarregimentet til opvisning, hvor der bliver redet kvadrille og udført sabel-eksercits og spring.

"Vi tilstræber at være med til alle sommertogter," forklarer major Christian Holm fra gardehusarregimentet, som fortæller, at man har omkring 60 heste med til Køge.

Udover i forbindelse med åben stald-arrangementet kan man også møde gardehusarerne i byens gader. Søndag rider de gennem byen på en træningstur og det samme sker mandag formiddag, hvor regimentet deltager ved generalprøven på dronningens karettur gennem byens gader fra klokken 10.

Da weekenden også byder på Store Havnedag, er adgangen til Marinaen omlagt lørdag 25. maj. Hvor man normalt kører ind til marinaen ad Bådehavnsvej, skal man altså i dagens anledning køre ad Værftsvej, som bliver åbnet. Hjemmeværnet vil være til stede og lede trafikken i den rigtige retning.

arrow Blomster fra grøftekanten til dronningen
24. maj 2019 kl. 09:07 Opdateret: kl. 11:08
arrow Smilla gik dronningeruten i Kjøge Mini-By
23. maj 2019 kl. 17:15 Opdateret: kl. 14:26
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk