3. august 2021
Eric og Bodil Zehmke været rygraden i arbejdet for at udvikle Fonden og foreningen bag Ulvsborg. I baggrunden ses det imponerende Salshus.
Eric og Bodil Zehmke været rygraden i arbejdet for at udvikle Fonden og foreningen bag Ulvsborg. I baggrunden ses det imponerende Salshus.
Foto: Daniel Brøns
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulvsborgen truet af lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulvsborgen truet af lukning

Skolerne kunne udnytte den unikke middelalderby syd for Asnæs, men kommunen støtter kun museerne. Nu forsøger fonden bag at råbe politikerne op.

Ugeavis Odsherred - 30. april 2014 kl. 12:57
Af Daniel Brøns

Skolerne kunne udnytte den unikke middelalderby syd for Asnæs, men kommunen støtter kun museerne. Nu forsøger fonden bag at råbe politikerne op.

Asnæs: Kræfterne er ved at løbe tør for ægteparret bag Ulvsborgen, Bodil og Erik Zehmke, der har stået i spidsen for at udvikle Ulvsborgen, der er arkeologen Erik Zehmkes store drøm om et levende middelalderværksted. En drøm, der er realiseret, og som tiltrækker mange besøgende hvert år, men som ikke kan løbe rundt af sig selv.

Om kort tid udløber et afdragsfrit lån på området, der er belånt til 3 mio. kroner, så selv om fonde har støttet bl.a. et nyt Middelaldertårn og anden udvikling, så skal der hjælp til, for at stedet kan drives professionelt.

Eric Zehmke fik for et par år siden en invaliderende hjerneblødning. Den kom efter flere år med arbejdsuger på op til 70 timer, og selv om hans hustru Bodil Zehmke er i fin form, så har hun fast arbejde som skolelærer ved siden af, og de frivillige kan ikke alene udgøre rygraden i foreningen.

Åben skole på Ulvsborg

I 2012 var Karl Jakob Lamberth leder af Ulvsborg, men efter et år var den gave, som sikrede hans løn, brugt op.

- Der er brug for en person eller to, der er tilknyttet området og som tager ansvaret for at koordinere udviklingen og det frivillige arbejde, siger Bodil Zehmke, der har regnet ud, at Ulvsborgen højest ligger 15 minutters kørsel i bil fra alle de store skoler i Odsherred, så det ville være helt oplagt at etablere et historie-værksted herude og tilknytte et par lærere. Og ifølge Zehmke er det normalt let at bede forældre køre til stedet i bil, når der er temauger i skolerne.

I sidste uge har Fondsbestyrelsen sendt et oplæg til kommunen om at udnytte Ulvsborgen mere og samtidig sikre dens overlevelse.

Zehmke forestiller sig, at lærerkræfterne på Ulvsborgen vil kunne danne bro mellem Ulvsborg og skolerne, idet Ulvsborg-lærerne. Området passer nemlig perfekt til undervisning i Absalons tid, som er kanoniseret som emne i historietimerne.

Åben Skole - som er et vigtigt element skolereformen, opfordrer til at skolerne bruger lokalområder og kulturinstitutioner i alle fag.

Turist-attraktion

- Idéen om at vise en dansk privatborg fra 1100-tallet er meget speciel, siger hun og fortæller, at Ulvsborgen har fokus på perioden fra 1050-1250, hvor forskellige konger kæmpede om magten i Danmark i en periode, hvor man der skete en masse, som turister og skoleelever kan dykke ned i på Ulvsborgen, uanset om det gælder historie, krige, korstog eller riddere.

Nordvestnyt bragte i lørdags en uddybende præsentation af problematikken og om Ulvsborg.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk