3. december 2020
Michael Ziegler (K) fortsætter på posten som borgmester i Høje-Taastrup Kommune med en bred konstituering bag sig. Foto: Kim Rasmussen
Michael Ziegler (K) fortsætter på posten som borgmester i Høje-Taastrup Kommune med en bred konstituering bag sig. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ziegler sikrer en bred konstituering: S og EL er med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ziegler sikrer en bred konstituering: S og EL er med
Opdateret 30. november 2017 kl. 18:33
Taastrup - 30. november 2017 kl. 13:10
Af Stina Felby Egerup

Så er posterne i det kommende byråd i Høje-Taastrup fordelt, og det bliver en bred konstituering med alle partier på nær Lokallisten Høje-Taastrup.

Og det er nok ikke den store overraskelse, at Michael Ziegler (K) fortsætter på posten som borgmester.

Dansk Folkepartis Lars Prier bliver 1. viceborgmester og fortsætter som formand for Teknisk Udvalg, mens nyvalgte Esat Sentürk (R) får posten som formand for Socialudvalget.

Merete Scheelsbeck (K) fortsætter som formand for Fritids- og Kulturudvalget og bliver derudover 2. viceborgmester, mens Kurt Scheelsbeck (K) fortsætter som formand for Institutions- og Skoleudvalget.

Ældre- og Sundhedsudvalget får nyvalgte Helle Koch (K) som formand, mens Steffen Mølgaard Hansen (K) bliver formand for Arbejdsmarkedsudvalget og for det særlige Uddannelse Til Alle-udvalg.

Socialdemokraternes Peter Faarbæk får posten som formand for Plan- og Miljøudvalget, og Socialdemokratiet får også næstformandsposten i Arbejdsmarkedsudvalget og næstformandsposten i det særlige Uddannelse Til Alle-udvalg. De to går til henholdsvis Hugo Hammel og Sabah Abid.

- Jeg vil gerne være borgmester for hele kommunen, og så kan man ikke overse en stor opposition. Det er også en måde at række hånden ud til et fortsat godt samarbejde med Socialdemokratiet, for jeg vil gerne samarbejde med dem, som vil samarbejde med mig, siger Michael Ziegler.

Og Socialdemokraterne har valgt at takke ja til posterne.

- Vil vil fortsat gerne have indflydelse på den politik, der bliver ført i Høje-Taastrup, og når nu vi ikke selv kan mønstre 11 mandater, så tror vi på, at vi kommer længst med samarbejde, siger Peter Faarbæk (S).

Enhedslisten har fået plads i økonomiudvalget, Socialudvalget og Institutions- og Skoleudvalget.

Lokallisten Høje-Taastrups Omer Ayub får til gengæld ikke en formandspost i det kommende byråd.

- Jeg er glad for, at han peger på mig som borgmester, men politik afhænger også af, hvordan mandaterne falder ud. Et mandat giver ikke nødvendigvis en formandspost. Men man skal heller ikke undervurdere det at være byrådsmedlem, for det er en meget vigtig funktion, siger Michael Ziegler.

Det nye byråd konstituerer sig på et møde den 4. december 2017.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?