23. januar 2020
Ved rejsegildet på tilbygningen til Taastrup Svømmehal den 31. marts 2016 kunne man se, hvordan en stor del af den nye svømmehal blev bygget over jorden, så gravarbejdet blev mindre, og hallen dermed billigere at opføre. Foto: Bjørn Armbjørn
Ved rejsegildet på tilbygningen til Taastrup Svømmehal den 31. marts 2016 kunne man se, hvordan en stor del af den nye svømmehal blev bygget over jorden, så gravarbejdet blev mindre, og hallen dermed billigere at opføre. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ziegler om svømmehal: Det var stadig en god løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ziegler om svømmehal: Det var stadig en god løsning
Taastrup - 09. november 2018 kl. 11:45
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom det nye 50 meter bassin i Taastrup Svømmehal gentagende gange har måtte lukkes på grund af fejl og problemer med indeklimaet i hallen, så var det stadig en god løsning, kommunen i sin tid valgte til svømmehalsbyggeriet.

Sådan lyder det fra borgmester Michael Ziegler (K), efter byrådet på sit seneste møde måtte afsætte 9,4 millioner kroner til at betale for de nødvendige udbedringer for at gøre den nye hal brugbar, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi er stødt på flere udfordringer undervejs, og det er ikke mindst ærgerligt, at vi har måtte lukke hallen flere gange til gene for brugerne. Men størstedelen af udfordringerne har ikke haft noget at gøre med den måde, vi valgte at bygge hallen på, siger Michael Ziegler.

Han mener således ikke, at det var valget af byggemetode, der har været problematisk.

- Det har været ventilations- og vandbehandlingssystemet, der har gjort, at indeklimaet ikke har været i orden. Det har ikke noget at gøre med den måde, hallen er bygget på - nemlig, at man placerede bassinet oven på jorden i stedet for at grave det ned. Det er det grundlæggende koncept, der var nyt, og som har gjort, at vi har fået rigtig meget svømmehal for pengene, siger Michael Ziegler til avisen.

Med de ekstraudgifter, der har været i forbindelse med udbedringen af indeklimaet i hallen og enkelte udbedringer i hallen og omklædningsrummet, kommer den samlede udgift til byggeriet op på 72.928.342 kroner. Og Høje-Taastrup Kommune forventer at kunne hente nogle af dem ind igen, idet der arbejdes på at få kompensation for udgifterne fra totalentreprenøren bag svømmehalsbyggeriet - DISH Building ApS.

Og selvom knap 73 millioner kroner er mange penge, så er det mindre end andre svømmehalsbyggerier med 50 meter bassiner andre steder i landet, forklarer Michael Ziegler. I tilbygningen i Taastrup Svømmehal har man fået et 50 meter bassin med 10 baner, mens svømmehallen i Bellahøj i København med otte 50 meter-baner har kostet 240 millioner kroner at bygge (inklusiv et 25 meter springbassin). En anden hal i Vejle med otte 50 meter-baner har kostet 90 millioner kroner at opføre.

- Så selv med de ekstra udgifter, der har været ved Taastrup Svømmehal, så er det stadig en langt billigere måde at bygge på, siger Michael Ziegler, som derfor ikke fortryder, at byrådet i sin tid valgte den løsning.

Tilbygningen til Taastrup Svømmehal er lavet ved at opføre bassinet på jorden i stedet for at grave det ned. Denne konstruktion er markant billigere, fordi det dyre udgravningsarbejde er betydeligt mindre. Også teknikrum opføres over jorden i stedet for i en kælder.

Det nybyggede 50 meter bassin er i skrivende stund lukket, da man har brug for lidt mere tid for at få det nye vandbehandlingssystem kørt ind. Den gamle hal 1 er dog stadig åben.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk