23. marts 2019
Hedehusene Skole får onsdag besøg af to YouTube-stjerne i anledning af Spis-Sundt-Sammen-Dagen. PR-foto
Hedehusene Skole får onsdag besøg af to YouTube-stjerne i anledning af Spis-Sundt-Sammen-Dagen. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: YouTube-stjerner besøger skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

YouTube-stjerner besøger skole
Taastrup - 25. september 2018 kl. 19:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fællesskab, festlighed og sund kost er omdrejningspunktet på Spis-Sundt-Sammen-Dagen, som over 100 danske skoler er tilmeldt, og som løber af stablen den 26. september. Dagen bliver ekstra festlig for eleverne på Hedehusene Skole, der er blandt de tre heldige vindere, som får besøg af Youtube-stjernerne Mika og Tobias, der er kendt for hittet »Ikke mere mælk«. Her står 150 elever fra indskolingen klar til at tage imod duoen og synge med på mælkesangen.

- Vi fejrer Spis-Sund-Sammen-Dagen på tværs af hele indskolingen. På dagen samler vi eleverne i kantinen, hvor de kan sidde og hygge sig med deres madpakke i hinandens selskab. Det er ikke særligt ofte, at vi spiser sammen alle sammen, så børnene glæder sig til at være samlet og spise med kammeraterne fra parallelklassen. Og så glæder de sig selvfølgelig helt vildt til at få besøg af Mika og Tobias, der er med til at gøre dagen endnu bedre, siger Mette Hjorth, der er lærer på Hedehusene Skole.

Spis-Sundt-Sammen-Dagen sætter fokus på sundhed og socialt samvær på tværs af årgange gennem måltidet, og er en del af det EU-støttede Projekt Sund Skole, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag.

- Mad bringer mennesker sammen, og det gælder om at grundlægge gode og sunde vaner allerede i skolealderen. At sidde sammen, imens man nyder sin madpakke og mærker sine kammeraters nærvær, er vigtigt for både socialisering og i opbygningen af fællesskaber, siger projektleder i Mejeriforeningen Louise Poulsen og tilføjer:

- På Spis-Sundt-Sammen-Dagen sætter vi fokus på det sociale samvær med udgangspunkt i den sunde madpakke og inddrager eleverne i både oppyntning og borddækning.

Spis-Sundt-Sammen-Dagen falder på den officielle Skolemælkens Dag - World School Milk Day, som fejres over hele verden. Dagen er siden 2000 blevet brugt til at markere mælkens betydning for folkesundheden i især tredjeverdenslande, hvor et glas mælk sikrer både ren væske og næringsstoffer.

Men også i Danmark spiller skolemælken en stor rolle, specielt i de yngre årgange.

- I Danmark får cirka 130.000 elever hver dag skolemælk til madpakken, og det er klart indskolingsklasserne, der drikker mest. Mælken giver et godt bidrag af flere vigtige næringsstoffer til måltidet, og indeholder blandt andet calcium, som er nødvendigt for børns normale vækst og knogleudvikling.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk