19. maj 2019
Kunstneren Bjørn Wiinblad og især hans tid i Høje-Taastrup er temaet til årets udgave af arkivernes dag den 10. november 2018.
Kunstneren Bjørn Wiinblad og især hans tid i Høje-Taastrup er temaet til årets udgave af arkivernes dag den 10. november 2018.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Wiinblad er tema på arkivernes dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wiinblad er tema på arkivernes dag
Taastrup - 08. november 2018 kl. 09:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 10. november 2018 er det de danske lokalhistoriske arkivers dag. Over hele landet holder arkiverne derfor åbent hus, for at fortælle om hvilke muligheder man lokalt har for at bevare og formidle den fælles historie til glæde for fremtiden. I Høje-Taastrup er der åbent hus hos Byhistorisk Samling og Arkiv i Høje-Taastrup, der findes på Blaakildegaard på Skolevej 54 i Taastrup. Det sker i samarbejde med Høje-Taastrup Lokalhistorisk Forening mellem kl. 10 og 14 lørdag den 10. november. Årets tema er kunstneren Bjørn Wiinblad og Høje-Taastrup.

I anledning af 100-året for Bjørn Wiinblads fødsel vil arkivet gerne vise lidt om hans keramiske tid i Høje-Taastrup.

Det begyndte hos Lars Syberg i Taastrup, 1943-1950, senere med værksted i Sengeløse, 1972-1981. Så har man som privatperson materiale liggende om Bjørn Wiinblad, keramik, billeder med videre fra hans tid i Høje-Taastrup, er man meget velkommen til at komme forbi Blaakildegaard, for at få det registreret til gavn og glæde for kommende generationer.

Der vil også være mulighed for at se billeder fra Høje-Taastrup, ligesom man kan aflevere - evt. få kopieret - lokale billeder af personer, forretninger og ejendomme, registrering af malerier med motiver fra Høje-Taastrup. Det der sker i dag, er jo historie i morgen.

Man er meget velkommen til at ringe i forvejen på telefon 43353610 og aftale nærmere.

På selve dagen vil de faste L. A. Ring- og Keramik-samlingerne på Blaakildegaard være åbne. Der vil også være mulighed for at se udstillingen: »Er du medlem?«, som i tekster og genstande fortæller noget om foreningslivet i Høje-Taastrup gennem tiderne.

Klokken 12 vil der være mulighed for at se kommunefilm om Høje-Taastrup fra »de gode gamle dage«.

I kraft af samarbejdet med den lokalhistoriske forening, er der også mulighed for at høre om Foreningens arbejde, samt købe ældre årgange af Foreningens årsskrifter.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk