15. december 2018
Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), er ikke glad for udsigten til reform af udligningsordningen, der kan ende med at koste Høje-Taastrup Kommune rigtig mange penge.
Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), er ikke glad for udsigten til reform af udligningsordningen, der kan ende med at koste Høje-Taastrup Kommune rigtig mange penge.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vred Ziegler: 77 millioner er også en slags penge!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vred Ziegler: 77 millioner er også en slags penge!
Taastrup - 22. februar 2018 kl. 11:32
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et sted mellem 32 og 77 millioner kroner om året. Så meget kan en reform af den såkaldte udligningsordning komme til at koste Høje-Taastrup Kommune, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: DF'er med skarpt opråb til partifæller: Stop for penge til Jylland

Regeringen modtog onsdag forslag til fem modeller til reform af den såkaldte udligningsordning, som fordeler penge fra de rigeste til de fattigste kommuner i landet. Og alle fem modeller lægger op til, at kommunerne i hovedstadsområdet sender endnu flere penge til Vestdanmark, end de gør i dag - herunder altså også Høje-Taastrup, som ellers sidste år sendte 56 millioner kroner ud af kommunen.

Og udsigten til at sende endnu flere penge ud af kommunen huer bestemt ikke borgmester Michael Ziegler (K).

- 77 millioner kroner er også en slags penge sidst på måneden! Hvor blev de modeller af, hvor vi skruer lidt ned for pengestrømmen mod Vest? Og tager udgangspunkt i, at borgere i hovedstadsområdet får lavere serviceniveau og har et lavere rådighedsbeløb end dem, der nu skal have endnu flere penge fra hovedstaden, skrev en vred Michael Ziegler onsdag aften på facebook.

Hovedstadsområdet som helhed taber mellem 525 millioner og 1055 millioner kroner med de fem fremlagte modeller, skriver DAGBLADET Roskilde.

Den nuværende udligningsordning sender hvert år omkring 17 milliarder kroner fra landets rigeste kommuner til de fattigste. De største bidragydere i systemet er kommuner i hovedstadsområdet, der alene i år betaler 13,9 milliarder kroner til puljen.

Den nuværende udligningsordning står til at blive ændret i løbet af 2018, og Økonomi- og Indenrigsministeriet barsler med anbefalinger til et nyt udligningssystem.

arrow København kræver loft over kommunal udligning
22. februar 2018 kl. 07:55 Opdateret: kl. 07:56
arrow Udligningsmillioner i vente for Slagelse
22. februar 2018 kl. 07:25 Opdateret: kl. 07:25
arrow Rivegilde om borgmestres 17 milliarder kroner indledes
21. februar 2018 kl. 20:23 Opdateret: kl. 20:24

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk